Grågås

En grågås, fotad idag. :P
 
 
Nice uppdatering det har varit de senaste två dagarna..
 
Igår var det ju påskafton och då var jag upptagen nästan hela dagen med gäster, och sen tog jag och blerurk en liten tripp till 7 Strömmar igen för att fota örnar i solnedgången. Örnarna var långt borta denna gången, men det var fler än sist iallafall, plus att solnedgången var jättevacker. Det kommer bilder på den också, men förmodligen inte förrän imorn när jag kommit hem.
 
Idag har jag, farmor, farfar och Mia varit i Bläse, men det fanns inget intressant där. Rabbisarna kommer inte fram förrän de har fått ungar.
 
Farfar och jag åkte sedan till 7 Strömmar ÄNNU en gång, och denna gången var det nästan helt tomt på varelser. Det fanns två svanar, lite måsar och änder, samt två grågäss. De flesta var ju dessutom långt borta.
 
Nu blir det iallafall dags att packa. Det blir en uppstigning vid 5 imorgon bitti om vi ska hinna med båten. Hejdå!

Trixie och Finals

Ovisade bilder som jag fotade för ett tag sen. ;)
 
Imorgon blir det släktkalas här, det är påskafton ju! HJag börjar redan bli trött eftersom jag gick upp så tidigt..
Under kvällen började jag kolla igenom en massa gamla fotoalbum, och oj så jag garvade.. HAHA.
 
 Nej nu går jag och sover, god natt!

På Gotland

Bild 1. tror jag ni kan lista ut vad den föreställer... Bild. 2 gråtrut. Bild 3 & 4 havssörn.
 
Tjaaaa
 
Idag steg jag upp strax innan 6 och gjorde mig klar samt åt frukost. Vid 7 åkte jag och pappa till Nynäshamn, och det var en aning köigt. Trots det fick vi en av de bästa platserna att ställa bilen på, för vi fick köra av först efter den långtråkiga båtresan.
 
När vi kommit fram till min farmor och farfar i Slite fikade vi med våfflor och sen gick jag och pappa ut på en promenad till "7 strömmar". Det finns väldigt mycket fåglar där (hehehehe, hoppas ni inte har något emot fågelbilder) så jag fotade tills batteriet i kameran hade laddats ur... Fast till mitt försvar var den inte fullt laddad när jag började, så det blev faktiskt bara drygt 100 bilder. :o
 
Jag blev lite fascinerad över de två stora örnarna som var där (jag brukar mest se duv- och sparvhökar). Den ena satt bara på isen som en stor mörkbrun klump, medan den andra svävade högt upp på himlen . (Det såg skitkul ut när vissa änder skulle flyga, för det var så båsigt att de bara behövde fälla ut vingarna och så blåste de iväg) HEHE.
 
Jag kommer komma hem på måndag förmiddag, om jag inte redan sagt det, och då ska jag hämta upp Alicias kanin och vara kaninvakt ända till söndag. Det är inte helt uppgjort än, men hoppas det blir av för det skulle vara väldigt roligt. :)

Nu:

Till Gotland!
 
Jag gick upp för typ 20 minuter sen och ska bara äta klart min frukost och packa det sista innan jag flyr.
Kommer uppdatera medan jag är borta, så det blir inget uppehåll i bloggen. :)
 
Gammal bild på en kopparödla.
 
Så, måste dra nu!

Fototävling - svartvitt

Jag är nu med och tävlar om ett Close-up-filter hos Alma på http://photoab.blogg.se. Önska mig lycka till! :D
 
Detta är mitt bidrag:
 Kolmården 2012.

HAHA, redigerat

Hehe, en total make-over. Originalet till höger är helt oredigerad medan den till vänster är ganska tvärt emot..
 
 
Ridningen skriver jag i ett annat inlägg, för just nu orkar jag fortfarande inte. x)
 
Jag och Alicia skypar just nu. Vi har pluggat på Franska revolutionen, fast just nu försöker vi välja en bild som jag kan använda till en fototävling med tema svartvit. Ni får gärna hjälpa till om ni har lust! :)
 

Öron

Haha, jag kan inte låta bli att gilla den här bilden. Söta Askepots öron. ;)
 
Ridningen gick helt okej, kan ta det imorgon för jag orkar inte just nu.
Planen var att plugga SO när jag kom hem från ridningen, men det slutade med att jag och blerurk satt klistrade framför datorskärmen och kollade på PewDiePie. Tur att det finns en dag imorgon också! xD
 
Annars har skolan varit riktigt långtråkig som vanligt. Vi slutade ganska tidigt men hade bara tråkiga lektioner. Jag börjar senare imorgon bitti, men onsdagar är tyvärr både en långa och tråkiga. Woho, positiv! :)
 
En god nyhet är iallafall att jag och Amanda har fått våran efterlängtade praoplats på en hästgård, och det extra pluset är att det är Rundemars gård. Jag bor jättenära den gården (enligt mig) så det kommer bli awesome. :D
 
 
 
 

Natti

Slemmigt värre Ruudi, och fina Trixie till höger. :D
De är ju bra vackra dessa djur. ;)
 
Skönt att måndagen var avklarad iallafall! Bara tre dagar kvar nu, men det klarar jag nog av. Ni får ha det så bra och sova gott nu, för det tänker jag göra. Hejdå!
 

Gamla bilder

Det blev ett djurigt inlägg nu! Anledningen till alla dessa "gamla" bilder är att jag inte har några nya som inte är på hästar, och jag vet att jag har några läsare som inte har just häst som sitt största intresse.
 
Appropå ingenting måste jag plugga svenska. Har läxa till imorgon - miljöbeskrivning. Sen har jag prov på torsdag om franska revolutionen, yippie. Men efter det är det LOV. Ett efterlängtat påsklov som ska tillbringas hemma, med kompisar och till viss del på Gotland. Det var tydligen en liten kotte som kommit fram för tidigt hos min farmor och farfar, så de matar den så den inte svälter. Älskar igelkottar. ;) Bilden ovan på en igelkott fotade jag i somras hos farmor och farfar med min gamla kamera.

Linea

 
En av de nyaste ponnyerna Linea. Hon är (troligtvis) en korsning av bl.a. connemara. Som ni ser har hon både ett blått och ett brunt öga. :)

Skolan var riktigt tråkig idag. Det enda som var någorlunda roligt var tekniken.
Jag gick hem efter skolan, och ringde runt lite överallt för att hitta praoplats till mig och Amanda. Vi har förhoppningsvis fått vår plats nu på en hästgård, men det är inte 100% säkert än.
 
Nu blir det dags för middag! Hungrar en aning. ;)
 

En sak..

..som jag älskar med den nya designen, kan ni gissa vad det är?
Haha, det är något som är typiskt mig iallafall. ;)
 
 
En sak som jag ogillar är att bilderna som är bredvid varandra blir konstigt placerade om man kollar på mobilen.. Sen när jag laddade upp bilden på Justus (den ovan) är den liksom utfrätt på bläsen, vilket den inte var innan jag laddade upp den. Fast det är något som jag ska fixa så snart som möjligt. ;)
 
Detta blir det sista inlägget för dagen. Imorgon är det skola, och jag får skjuts av min snälla bror blerurk till skolan i hans "nya" bil som han köpte idag. :D
 
 

Ruudi och Justus

Ruudi och Justus hagen. ;)
 
 
Hellu!
 
Har varit i stallet och fotat idag, mamma skjutsade. Jag hade tur för nästan alla hästar var ute, så jag gick runt och fotade ganska länge. (Det kommer alltså fler bilder)
 
Nu ska jag ta och äta lite, skriver mer senare!
 

Ny design

HEJHEJ
 
Juicen kom ju igår kväll, och under natten har vi spelat både Slender och Amnesia, men sen bestämde vi oss för att se en skräckfilm. Tyvärr råkade vi båda somna ifrån allting,  och vaknade kvart i 8. Juicen försvann här ifrån för några timmar sen, men hon kommer snart tillbaka för att hämta alla henne saker då det var för mycket för att man skulle kunna gå med det.
 
Jag har kämpat med en ny design under alla de timmar Juicen har varit borta, och undrar om ni skulle vilja se den? :)
Jag har gjort den mycket bredare så att bilderna blir större, och själv tycker jag det är skönt när bloggar är lite mer luftiga och inte så kompakta.
Det spelar egentligen ingen roll om ni vill att jag byter eller inte, för det har jag bestämt själv nu att jag ska. x)
 
Farmor, farfar och min faster Mia ska snart åka tillbaka till Gotland, så det är bäst att jag passar på att umgås lite med dem också. Hej sålänge!
 
Söta Saga. ;)

Kilimanjaro

Aw, Killen fick avlivas idag p.g.a. akut tarmvred. R.I.P. :(
 

Juicen kommer snart hit, och hon ska sova här ikväll. :)
Jag ska försöka tvinga med henne ut imorgon så jag kan fota henne, men hon är ganska envis av sig, så vi får se hur det går med den saken.
 
Nu har jag absolut ingen aning om vad jag ska göra. Förutom att smälta den goda maten och vänta på Juicen då. ;)
Finns inget mer att skriva, hejdå!
 

Bitande

Ännu en bild på Lambago och Szmer. :P
 
Börjar bli väldigt hungrig nu, det är bara för att jag vet att god mat väntar på mig. HEHE. Efter middagen kommer jag förmodligen åka till pappa och vara där över natten eftersom farmor och farfar är på besök.
 
Måste få klart minst en teckning idag, det har jag bestämt mig för. Jag har iallafall kommit halvvägs på en teckning som påbörjades imorse. (Hehe, en till halvklar teckning, blir de någonsin mer färdiga än så?!) xD

Eye

Halludiens!
 
Skönt med studiedag idag! Jag har vaknat sent, ätit frukost vid lunch, och ska vid 17 åka och äta middag med en del av släkten. Vi kommer som vanligt äta på kinarestaurangen vid Allé, och det kommer bli galet gott. :)
 
Fotade mitt öga också. Hehe, vaddå redigerat? :)

ridning - Patrick

Patrick som jag fotade för nästan 2 år sen. Visste inte ens vem han var då. ;)
P.s. Jag kunde inte min kamera och använde något jättekonstigt läge som gjorde bilden helt äcklig och brusig.

Jag antar att ni kan gissa er fram till vem jag fick rida idag. Patrick! Han är ganska stor, och han tar väldigt stora kliv. Men det var roligt! Vi hade hoppning - ett hinder på vardera långsida, och ett på diagonalen. Märkte att Patrick tyckte det var väldigt roligt att hoppa på diagonalen, och då började han galoppera när det skulle vara trav. Hehe.. De andra hindrerna var han ganska "lugn" på, iallafall jämfört med diagonalen. ;)
 
Lektionen gick sådär, bättre än förra hopplektionen (mycket bättre haha) men inte i närheten perfekt. Vi får helt enkelt se hur det blir nästa vecka, då det är hoppning igen!
 
Juste! Träffade på Malin och Fighter utanför stallet efter ridningen. Kul att se henne igen. :P

3 svartvita

 
Szmer till vänster och Lambago till höger. ;)
 
Skolan idag var långtråkig. Jag slutade ca 15.30 och gick då hem och såg på PLL. Extra långt avsnitt ju! :)
Sen har jag pluggat på hur en elmotor fungerar då jag ska ha praktiskt & och skriftligt prov på det imorgon. Känns som att jag har koll på det nu.
 
Ritat har jag också gjort, men jag börjar bara på nya teckningar istället för att avsluta de gamla. Jag har sju stycken halvklara, nästan klara och precis påbörjade som jag måste rita färdigt snart.
 
Hörs senare, eller imorgon. Hejdå! :)
 
 

Änder, Andar, Ändor

Bilder från i söndags - nyfors.
 
Nu drar jag mig till sängs. Har inte så mycket att säga mer än det, förutom att jag är trött hehe.
Woho vilket härligt och kreativt inlägg! :D
 
 
//Jenny

Ridning - Snowberry

 
Tjo!
 
När jag kom till stallet var det bara kryss på vilka hästar som skulle vara med på lektionen. Jag såg att Snow skulle vara med och gjorde därför iordning henne eftersom man fick välja. När vi samlades fick man själv säga vilken häst man ville rida, och ja, hehe. Jag antar att ni kan gissa vem jag valde. Som tur var det bara jag som valde Snow, och då blev jag ju såklart väldigt lycklig. :D
 
Hästarna har inte ridits förra veckan eftersom det har varit teorivecka, & jag var den första som red henne efter vilan. Det var en ganska pigg ponny..
 
Vi hade ju iallafall Working Equtation och innan vi började med övningarna red vi på helt långa tyglar med en hand ett tag. Då var Snow väldigt duktig och fin och vi fick massa beröm. När vi sedan började med WE blev hon livrädd för allt. Den första stationen vi gav oss på var "bron" och den var skitläskig tydligen. Hon fick nosa på den och vi cirkulerade lite runt den, men över ville hon inte gå. Vi gick då till en kvadrat av liggande bommar som man skulle vända i. Det gick perfa, och sen var det en åttvolt som gick lite snabbare än väntat. Men det gick ändå hyfsat. Tjuren som man ska rida (helst i galopp) mot med "lans" var en station som jag inte försökte mig på över huvud taget. Jag red bara förbi då Claudia sa att det inte skulle gå. HEHE.
 
Andra gången på bron fick jag hjälp av Claudia. Hon försökte leda över Snow, men så fort hon satte hovarna på och hörde att det inte var ett likadant ljud som när man gick på sanden, blev hon skräckslagen och for iväg några meter. Men det gick bra sen. Det hände inte så mycket efter det förutom att jag skulle trava förbi tjurstationen och då började hon trava som bara den och sen ramlade hon över i galopp och jag fick göra en minivolt så hon nästan välte för att hon skulle sakta av. HAHA, jag tror hon var lite överpigg och hittade på lite egna saker för att hon skulle få en anledning till att springa. ;)
 
Det var jättelänge sen jag fick rida Snowberry, så jag bryr mig inte om att hon var rädd för allting, hon är ändå sjukt rolig att rida och jag längtar redan till nästan gång. Det blir sidvärts och vi skulle ha samma häst då som nu.
 
Haha, en hel bibel av ett enda ridpass. Undra hur många som orkar läsa allt. x)
 

Snow

Hoppas alltid på att få rida den här fina. ;)
 
Kom för inte alls länge sen hem från skolan. Jag gjorde om mitt svenskprov, så jag hoppas jag får bättre än D nu. :)
 
Nu ska jag slänga i mig lite mat och byta om till ridkläder. WE blir det idag.
 
//Jenny

Hästar

En crazy Lambago & en Zebulon som är sur på en häst som går bredvid honom..
En till Lambago med en flemande Szmer framför sig, & En glad men trött Justus.
 
HEHE, nu har jag förmodligen bildlektion. Skolveckan kommer bli en dag kortare än vanligt då jag har studiedag på fredag. YAY!
Hörs senare, med fler bilder.
 
 
//Jenny
 

God natt!

Och "ses" imorgon! Nu ska jag gå och göra mig klar, samt gå och lägga mig.
 
Stoner Horse is stoned. (En hög Lambago och en flemande Szmer)
 
 
//Jenny

2 bilder från promenaden

Jag hade inget stativ med mig, så det var lite svårt att fota med lång slutartid.. Men dessa bilder blev iallafall någorlunda. :)
 
Tänkte ta fram papper och penna och börja skissa lite. Hoppas på en färdig teckning innan jag går och lägger mig, fast jag antar att det  bara kommer bli en halvklar. Men det är bättre än inget! :)
Måste gå och duscha en snabbis också..
 
 
//Jenny
 
 

Candino

Jättesöta & gamla Candino. ;)
 
Det var jättesoligt i stallet idag, så vissa bilder blev väldigt ljusa. Speciellt på Candino eftersom han är skimmel. Men han är ju så gullig! Han ville gosa i hagen, men man får ju varken klappa eller mata hästarna för att det kan bli bråk, så jag fotade honom bara. Åh, visst vill man bara klappa hans mule?!
 
Sen var jag, blerurk och Hanne på en promenad till nyfors och matade änderna. Det är jättefint där, med massa små forsar. :) Bilder kommer i nästa inlägg.
 
 
//Jenny
 
 

Ut på promenad

Med Blerurk och Hanne. Kommer snart tillbaka med ännu fler bilder. :)
 
 
 
//Jenny

Duvor

Gammal bild från i julas då jag avr på Gotland.
 
Seg dag idag. Jag vaknade av mig själv halv 7, och jag har bara varit hemma hela tiden.. Kul. xD
Började sakna Nine extremt mycket igen. Jag saknar honom alltid, men nu var det mer än vanligt.
Jaja, det är något jag får leva med helt enkelt..
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Jag struntade i föreläsningen i stallet idag för att jag inte var på humör. Men jag åker till stallet vid 10 imorgon och fotar, så nya bilder kommer förmodligen.
 
God natt!
 
//Jenny

LÄNGTAR!

Om 100 dagar invaderar jag & mina kompisar Björkängs gård! :D


Freeedag (ridningen)

Hejhej!
 
Skolan idag gick fort. Vi slutade kl. 12 och efter det blev jag hämtad av blerurken. :) Vi åkte hem, åt lunch och vid 15.30 åkte vi till Sickla för att hämta pappa. (Han har fått en ögoninfektion och kan inte köra bil om någon undrar)
 
När vi kom hem åt vi middag och sen har jag inte gjort så mycket. Har ritat lite då jag bara får fler och fler förfrågningar. Snart blir det alldeles för mycket! xD
 
Det finns inte så mycket att skriva om ridningen, det var lite neutralt. Jag var ganska okoncentrerad och Business blev lite rädd när hästen framför bockade och hade sig hehe.. Men det var ju bara tillfälligt.
Fast jag tyckte Business var lagom pigg (& ganska svårstannad), och det var lite svårt att ställa. Men det mesta beror ju på att jag inte var fokuserad.
 
Men jag tycker om Business. Han är jättemjuk och rolig att rida i alla gångarter. :)
 
Business, bilderna är fotade jag första gången jag följde med mina kompisar till stallet - i höstas. :)
 
 
//Jenny

Nötväcka

Gammal och ovisad (?) bild.
 
Sorry för seg uppdatering. Jag fick rida Business idag och det var bommar. Tydligare förklaring kommer förhoppningsvis imorgon. Nu måste jag göra mig klar och sova innan det blir en ny dag. Skönt med fredag imorgon iallafall! :D
 
//Jenny

Bild från i lördags

En till bild från i lördags då jag fotade Alicia. :)
 
Har ni märkt att jag har börjat skriva mitt namn på bilderna? Även fast jag inte har en sträng copyright,  då ni får använda er av mina bilder lite överallt om ni frågar (bortsett från mobbning, vilket är strikt förbjudet enligt mig), så ville jag ändå ha mitt namn på bilderna för att folk ska veta att det är jag som fotat dem.
 
Hur som helst har jag ännu inte börjat plugga än. Jag är så extremt duktig! Men det måste bli klart idag, och det är därför jag vet att jag kommer göra den - någon gång under kvällen iallafall...
 
Förlåt för allt prat om läxor. Det finns inte jättemycket att prata om fortfarande.
 
Juste! Kom på att jag skulle skriva om något lite mer intressant och kreativt idag, men jag har ännu ingen aning om vad det ska handla om. Någon som har en idé?
 
 
//Jenny
 

Häftig solnedgång

Solnedgången förra onsdagen, den var väldigt vacker då.. :o
 
Seg skoldag idag. Ville bara hem hela tiden, haha. Jag måste verkligen plugga nu, men det känns så jobbigt eftersom skolan var så tråkig. Förhoppningsvis går det snabbt när jag kommit igång.
 
Om jag får tid över ska jag rita lite också. Jag får bara fler och fler förfrågningar, så det gäller att rita så ofta som möjligt. ;) Tur att det är roligt!
 
//Jenny

Bilder från föreläsningen

 
Som sagt var hon enbent, vilket syns på denna bild där hon tagit bort protesen.
Tror dessa var de sista från föreläsningen på Vendelös ridskola..
 
Nu säger jag hejdå för dagen. Imorgon ska jag försöka hitta på något roligt att läsa om, men änsålänge står det tyvärr still i den kreativa hjärnhalvan.
 
Ni får ha det så bra, så uppdaterar jag såklart imorgon. :)
 
 
//Jenny

Skoldagen

Carlo & Barbie igår. :) Det finns fler bilder på hennes blogg.
 
Skolan har varit bra, gick direkt hem efteråt. Vi hade svenskprov som jag inte alls kände mig redo för (oops) och det gick inte så bra HEHE. Men bortsett från det så var dagen helt OK. Jag skulle egentligen åka till en förelänsning i stallet (fårdala) idag, men pappa är sjuk och mamma har själv ridning idag (i vendelsö), så det blev inte av. Jag ska dit på lördag också, hoppas det blir kul. Som ni kanske förstod har jag alltså bara ridning på torsdag denna vecka. Hoppas verkligen det går bättre än förra gången! Det var verkligen en av de sämsta lektionerna någonsin! XD
 
Dags att plugga, fast vi vet alla att jag inte kommer göra det. Synd att all min motivation går åt till andra saker än läxor. Fast jag får väl ta och skärpa mig snart. ;)
 
//Jenny
 

Barberini

Bild från idag på söta Barbie. Fler kommer nog, om jag får tillåtelse till att publicera några. ;)
 
Nu ska jag efter ganska många timmars redigerande och skickande av bilder gå och duscha. Har fått en värmefilt av pappa som jag ska svepa in mig i sen, mysigt. :D
 
Den här helgen har sammanfattat varit väldigt bra. Inte sådär stillastående som det annars brukar finnas väldigt mycket av i mitt liv. Det gillas!
 
Vi får höras imorgon igen, så går jag nu och göra mig klar. Hejdå!
 
//Jenny

Alicia

 
Bilder från igår på Alicia. :)
 
Åkte till stallet (vendelsö denna gång) och träffade Carlo. Hon skulle precis rida när jag kom, och hon var ensam med sin kompis i det lilla ridhuset. Jag kunde ju absolut inte lämna kameran hemma, så jag fotade ca 500 ridbilder. :D
 
Nu blir det dags att redigera!
 
//Jenny
 

Florens

Carlos hund Florens är så sjukt gullig! o.O
 
I fredags kväll åkte jag och Alicia på presentjakt (Ida följde också med), och sen for vi hem till Alicia för att hon skulle packa m.m. Mamma hämtade oss efter sitt träningspass och vi fick skjuts hem till pappa. Kvällen var ju såklart rolig. Vi pratade massor och precis efter en omgång av Slender gick vi ut i en timma. Klockan var drygt 12 när vi kom tillbaka.
 
Dagen därpå städade vi, gjorde våfflorm och sen gick vi ut för att jag ville fota Alicia. Vi fick jätteont om tid på oss så det blev en kort fotografering, men jag tror det blev några bra bilder. Jag har ännu inte hunnit kolla igenom dem efter som jag skulle till Carlo strax efter att Alicia åkt hem. 
 
Hemma hos Carlo var också Amanda E.K. Vi lagade tacos, såg på Melodifestivalen och hade allmänt roligt framför Ipaden.. HEHE. :D
 
Jag fick skjuts hem av Amandas pappa när hon skulle hem, och det var vid 12.
 
//Jenny
 

Torsdag

Detaljbilder på hästen som var med gårdagens WE föreläsning.
 
Vet inte om någon är mer intresserad av föreläsningen igår? Annars tänkte jag inte ta upp något mer om den eftersom jag är så lat. :)
 

Trots att det var denna veckas längsta skoldag idag gick den ändå ganska snabbt. Efteråt följde jag med Mirks hem till henne, och var där tills mamma hämtade mig - vid 17.30 ungefär.
 
Hemma har jag bl.a. gjort klart hemkunskapen som ska in senast idag (woops) och redigerat bilder.
Självklart har det inte hänt något mer då mitt liv är ganska neutralt. Men imorgon ska jag vara med Alicia. Vi har planerat att köpa present till Mirks efter skolan, och sen sova över hos mig igen. :D Hoppas det blir lika awesome som sist!
 
Nej nu får ni ha det bra tills jag känner att mitt liv har nått en sådan punkt där jag faktiskt hittat något att skriva om här. FREDAG IMORGON.
 
 
//Jenny
 
 
 

Föreläsningen

Föreläsningen hölls av enbenta Anna Nordin, som tävlar i bl.a. WE. Det var faktiskt väldigt intressant. :)
 
Mamma vill inte att jag sitter vid datorn mer nu. Så det är väl dags att jag avslutar. Ses imorgon med mer information. God natt!
 
//Jenny
 

Föreläsning

Ska snart på föreläsning i stallet med kompisarna. Hinner inte blogga så mycket, men skolan har iallafall varit bra. Inget konstigt med den. Har sett på PLL också, och det är fortfarande en av mina favoritserier som jag rekommenderar. ;)
 
Ovisad bild på söta Fighter. :)
 
 
//Jenny

Ridning - Picco VIII

Hejhej!
 
Bloggar bara lite snabbt om ridningen innan jag måste avsluta.
 
Jag fick rida Picco idag, vilket var väääldigt länge sen. Det enda jag kommer ihåg riktigt om honom är att han är stark.
Idag var han både pigg och stark, och vi red ju barbacka vilket gjorde det lite svårt i traven när han ville öka. Det blev inte så mycket fokuserande på skänkelvikningarna, utan mer tänkande på att han skulle lugna sig. Det tog ett tag innan han fattade vad han skulle göra, men efter det gick det hyfsat bra några gånger iallafall.
 
Precis i början var Picco mjuk och då var det ju självklart enklare för mig att vara mjuk, eller kanske tvärt om. Men nån stans i mitten av lektionen blev han väldigt snabb och han ville verkligen inte göra halt. Fick rida in i väggen några gånger, HEHE. Det blev ju skumpigare i ökningen vilket gjorde att jag ville rida lätt, men då ökade han bara ännu mer, så det blev en lektion helt sittandes.
 
Detta var första gången jag red barbacka på en lektion, så det kändes ändå OK. ;)
 
Nu måste jag dra mig till sängen. En ny dag väntas. God natt!
 
En trött Picco VIII & en trött Erasmus som jag fotade för ett tag sen. ;')
 
 
//Jenny

Solnedgången idag

Tack vare blogg.se är bilden i usel kavlitét, men det går inte att få den bättre. Synd att precis allt ska vara ivägen också - varje gång det är solnedgång här. xD
 
Nu tar jag och avslutar för idag. Har precis ritat lite, fast det är inget jag tro jag vill visa.. Hehe :P
Det är ganska kort skoldag imorgon (enligt mig). Jag slutar  40.20, och går då hem.
 
Jag tycker att alla inlägg blir så korta och ointressanta.. Fast det händer inte så mycket på min vardag. Haha.. Nej.
 
Äch, god natt!
 
//Jenny
 
 

Finals

Lite bilder på Finals som jag fotade igår. Gillar den första bilden där det blåser i hans man. ;)
 
Första skoldagen efter lovet är nu avslutad, och det var inget speciellt med den. Vi jobbade på som vanligt och slutade ca 14.40. Hade bild idag (för en gångs skull! Har inte haft det på flera veckor) och de första och sista uppgiften vi har denna termin är att göra en skulptur i gips. Inte det enklaste eftersom det så lätt går sönder om det blir för tunnt. x)
 
Mamma och jag måste till stallet idag för att skriva upp oss på någon föreläsning. Därför är det ingen ridning denna vecka på Vendelsö, men imorn väntar sidvärtsövningar barbacka på Fårdala. Ska bli kul! :D
 
//Jenny
 

Horse eyes

 
Har så stor lust att blogga nu! Hoppas det håller i sig ett tag så ni inte får lida för att jag är lat. ;)

På collaget ovan kan ni ju se massa hästögon som jag har fotat. Det är mest från 2012, men det finns några från iår också. Vilket öga är finast?
 
 
 
//Jenny
 

Rådjur

*searching for birdfood*
Rådjur och dess hoppkapacitet. Att hoppa 1 m stillastående med en mankhöjd på endast 60-70 cm, det är väl ganska duktigt? ;)
 
Bilderna ovan är fotade för några dagar sedan, och den första är fotad precis utan för mitt fönster. De två andra är fotade från pappas sovrumsfönster på övervåningen, och jag vet - high quality pics. xD

Måste packa och städa snart. Jag ska till mamma strax innan 6.
 
Åh, jag orkar inte med skolan. Jag vill redan ha lov igen och mitt sportlov har inte ens slutat! Fast det är ju å andra sidan snart påsklov, så jag har ju iallafall något att se fram emot. Och ridningen såklart. Alltid lika kul. :)
 
 
//Jenny
 
 
//Jenny
 

Favoritponnyn i detalj

Hon är ju bara för fin, Snowberry. ;') Älskar hennes färg!
 
Lyckades få pappa att skjutsa mig till stallet idag igen, och som tur var var det iallafall några fler hästar ute nu. Bl.a. Snowberry, min favoritponny som ni kan se på bilderna ovan. :P
 
Det blåste så in i helvete vid hagarna, och det blev riktigt kallt om händerna. Några hästar blev lite oroliga när det kom kraftigare vindar och fick ryck och sprang runt, tyvärr fick jag ingen bra bild på det eftersom staketet var ivägen.
 
Juste.. Jag fick 5 nya "ritförfrågningar" igår/idag, så jag hoppas jag får tid till att teckna även fast skolan drar igång!
 
 
//jenny
 
 

God morgon

Bild från igår.
 
Jag har ångest inför skolan. Jag har både idrott och hemkunskapläxa som jag inte ens har rört under lovet. Men till mitt försvar sa lärarna att man inte skulle plugga på lovet! Hehe...
 
Vi får se om jag kanske pluggar något idag, fast jag vill åka till stallet igen eftersom det knappt var några hästar ute igår. Vi får se hur det blir med skjuts och så innan jag bestämmer mig.
 
 
//Jenny
 

Smulan

Åh, hittade jättemånga och jättegulliga ovisade bilder på Smulan, Mirks katt, som jag fotade i somras. Kunde inte låta bli att visa några, så var beredda på en liten bildbomb! :D
 
Gillar att fota Smulan, hon gör alltid så roliga miner. ;)
 
 
 
 
//Jenny

Några teckningar

 
Några av mina senaste teckningar, om någon undrar.. Dessa kan jag nu stryka fån "kölistan". x)
Jag har fortfarande 5 st kvar, och två av de som har frågat har fått vänta riktigt länge.. Jag vill bara meddela att jag skyndar, men kommer inte få så mycket tid nu när skolan börjar igen.
 
 
//Jenny
 
 

Afens

Hehe, ni kan ju gissa var jag har varit idag en snabbis.. :D Fast det var bara 3 ridskolehästar ute tyvärr.
 
Detta får bli ett sånt där tråkigt bildinlägg utan intressant text, men hoppas ni överlever. Har inget att skriva!
Ni vet att jag inte blir ledsen om ni kommenterar något ni vill läsa om, hehe.
 
 
//Jenny

Ice

 
Några ovisade bilder som jag fotade för några veckor sedan.
 
Jag ska nog göra mig klar nu och gå och lägga mig. Måste vrida dygnet rätt innan den tråkiga skolan drar igång igen. Vi hörs som vanligt imorgon igen. God natt!
 
 
//Jenny
.

Ridning - Ronaldo

Hade hoppning igår, och jag fick rida Ronaldo för första gången. Det gick inte alls bra HAHA.
Jag är verkligen inte van vid att hoppa storhäst! Det var väldigt svårt att se avståndet till hindret och jag failade och ramlade framåt. xD Det var iallafall i traven för hans trav är inte den mjukaste direkt, för vi skulle trava mot hindret och falla in i galopp i landningen till en början.. I galoppen gick det mycket bättre, inte bra, men bättre än i traven. Haha, jag failade totalt den här lektionen, men nu vet jag iallafall hur det känns!
 
Har ingen bild på Ronaldo, så ni får en visad bild från när jag var på Kolmården i somras.
Är det bara jag som hela tiden tänker på att det ser ut att vara ett hjärta på ena zebrans bringa? :D
 
 
//Jenny

Dagen

Hellu!
 
Igår efter ridningen, som jag ska berätta om i ett annat inlägg, frågade Alicia om vi kunde göra något. Såklart ville jag det och en stund senare kom hon hit. Vi såg på 3 filmer, spelade COD, Kalaha och gick på en liten nattpromenad. :) Vi somnade strax innan 3 och vaknade vid 10 idag. 

Idag har vi spelat massor med spel.. Både brädspel och tv-spel. Sen gick vi ut på en liten spontanfotografering innan hon var tvungen att åka.
 
Några av bilderna, det kommer säkert komma upp fler om ni vill. :)
 
 
//Jenny

RSS 2.0