Mer makro

Det är kul det här, att fota insekter med makro. :D
 
Tjenare!
 
Idag är det jättefint väder ute, så direkt när jag kom hem gick jag ut och fotade. Det blev bara insekter som motiv eftersom det inte fanns så mycket annat.
 
Bara lite såhär random, det sprang precis förbi ett rådjur med ett kid. Det var galet litet! Synd att de är så skygga, annars kanske jag hade hunnit få i alla fall en bra bild på dem.. :/
 
Det är ju faktiskt fredag idag! Och på måndag till tisdag ska jag paddla med min klass. Ikväll ska jag däremot ta det lugnt. Kanske lite tråkigt, men ändå skönt. :P
 
Texten är lite osammanhängande, men det får ni stå ut med.

Aliens

HEJHEJ
 
Har nyss sett på Aliens med pappa och blerurk, somnade lite men annars var det trevligt.
 
Jag försvann ett tag från skolan i morse för att jag och min mamma skulle fara iväg till frissan. Jag slingade (eller egentligen blekte) mitt hår så att det är ljusare, och så klippte jag mig. Mamma färgade sitt hår mörkbrunt och blev också klippt. Till en början var jag inte alls nöjd med hårfärgen, men jag börjar vänja mig nu så det känns lite bättre faktiskt. ;)
Väldigt passande bild! Nej, men jag har ingen annan så denna får duga. Söta lilla Spot. ;)
 
 

Ridning - Lakej (Snow)

Hejhej!
Kom på att jag inte hade skrivit om ridningen i tisdags, men det hände inte så mycket så jag kan ta det lite kort.
Vi hade uteritt och man fick själv välja vilken häst man skulle ha. Jag valde Snowberry, såklart. Det var en ganska odramatiskt ritt och fastän Snow brukar hoppa jättemycket över diken m.m. tänkte hon denna gång mer på gräs än hopp.
 
Idag då.
Vi hade teknikbana och jag fick rida Lakej. Ahaha, jag vet fortfarande inte hur man göra öppna och sluta eftersom jag endast haft snabbgenomgångar under ridpassens gång. Jag vet ju vad det är, men jag vet inte hur jag ska göra haha. Lär mig väl snart.
 
Vi vände rätt upp och gjorde skänkelvikning på rakt spår i mitten av ridhuset sen när vi kom ut på spåret igen red vi öppna/sluta på de olika långsidorna eller galopp på kvartslinjen.
 
Jag kan inte säga att det kändes bra. Han blev lite förböjd i skänkelvikningarna tyckte jag och ja.. öppna/sluta är jag totalt värdelös på, men min ridlärare tyckte jag red honom jättebra, och det är jag nöjd över såklart! :)
Har ingen ny bild på Snow, och ingen bilder ö.h.t. på Lakej, därför blev det en bild på Afens från i vintras. :)
 

Glassätande

Halludiens!
 
Sitter just nu i mitt rum och käkar glass. Glassbilen kom förbi och vips sprang pappa iväg och köpte - det har aldrig hänt förut, haha! Men det är ju så gott..
Blerurk är också här och håller mig sällskap samt försöker hjälpa mig med vad jag ska skriva. Vad ska jag skriva?
 
Annars idag har jag pluggat massor. Allt (nästan) är klart, höhö. :D Wiiie vilket skoj inlägg!
Visad bild på Candinos gosiga mule. ;)

Onsdagar är för långa

En bild från tävlingen i söndags där man faktiskt ser vad motivet föreställer. Lyckad fotografering *host*. :D
 
Skolan idag... var tråkig som vanligt. Men jag gillar känslan när lärarna säger att man måste lämna in skolböckerna eftersom terminen snart är slut. Nu väntar bara alla de slappa lektionerna utan läxor och uppgifter, bara film och snack. Det är härligt. :)
 
Jag har blivit lite smått beroende av att kladda också, övar på att rita ögon hela tiden. Målet är ju att jag ska kunna rita ett öga med bra form och realistiskt blänk. Blir lite övande på den fronten!
 
Mer än så tänkte jag inte skriva, ha't bra!

Fina kommentarer

Först och främst vill jag säga tack för alla fina kommentarer jag fått om både min teckningar och foton, det värmer! :)
Sen har jag fått frågan om jag ritar på "beställning" ganska många gånger nu. Jag vill egentligen säga ja, men jag har inte tid p.g.a. skolan! Jag blir så stressad över skolan och det blir bara värre om jag vet att jag måste rita så fort jag kommer hem, haha. Jag ritar bara när jag vill för annars blir det aldrig bra, och om jag känner mig "tvungen" till att rita blir allt bara katastrof. Vi får se om jag ändrar mig tills sommarlovet börjar. Jag kan inte lova något, men det är större chans att jag kan då. :)
 
Har också fått en fråga om vad jag använder för pennor och var man kan köpa dem.
Jag använder mig av dessa(↓) olika sorter när jag ritar, och det spelar ingen roll vilken sort det blir, för de är ungefär likadana. Dock gillar jag de till höger mest då det följer med en skitbra pennvässare och ett underbart sudd plus att pennorna verkar vara av bättre trä. Det har hänt att de andra pajar när man vässar dem, hehe. :) Dock är det ju färre pennor i det setet, men för mig gör det inget eftersom jag ofta håller mig till H2, HB, B2 & B4.
Det är ofta så att jag får mina skisspennor i t.ex. födelsedagspresent eller julklapp, därför vet jag inte alla ställen där de säljs. De till höger brukar man ofta se på bokhandlar (heter det så? xD), men de till vänster vet jag faktiskt inte...
HEHEHE, fråga inte ens.

Plugg

Öh, har suttit och pluggat med pappa ett tag nu.. Det är snart klart faktiskt. Ogillar det här med att betygen snart sätts, för jag är inte "redo" eller vad man ska säga. Det känns inte som att jag kommer få lägre betyg än förra terminen, men det är klart jag är lite nervös.
 
Sorry för dålig uppdatering idag. Jag har varit lat. ;)
 
 
Mina vackra kompisar igår. Amanda & Amanda längst bak och carlo längst fram. :)

Glad söndag!

Hejhej!
 
Märkte nyss att jag blivit länkad på dressyrmupparnas blogg, åh så kul! Tack så mycket! Tror inte ens jag behöver säga att jag har fått nytt besöksrekord haha. :D

 
Idag åkte jag till stallet för att fota carlo som skulle hoppa Lamas. Det har varit spöregn ute hela eftermiddagen så hoppningen skedde i ridhuset. Bilderna blev usla, men det var ändå lite spännande att se på. Vissa gick omkull, och det skedde ett par avramlingar.
Det kanske kommer bilder senare när jag hunnit redigera dem. Sålänge får ni denna som jag fotade efter hoppningen. :)
 
Nu ska jag packa lite snabbt innan pappa kommer och hämtar mig!
 
 
 
 

Teckning - Cupido

Jag kände att jag var lite sugen på att rita Linns häst Cupido (från http://dressyrmupparna.se) igår kväll, eftersom jag tidigare ritat Ingrids ponny Claudia. Jag bestämde mig för att få den klar innan jag gick och la mig, och det lyckades jag faktiskt med. :) Nedan kan ni se en liten del av processen innan jag fick den klar.
 
Enligt mig är det svåraste att komma över fas 1. Det är när jag gör grunden som jag känner att hela projektet kommer bli misslyckat och blir deprimerad över att det ser så fult ut. :D
 
Jag använde faktiskt en mörkade penna än vanligt när jag gjorde grunden, och det gick bättre än förväntat. Vanligtvis blir det så fult och fel i början att jag inte vågar använda en mörk då det syns för tydligt.
Hela teckningen färdig. :)
 

Natur

 
                  
                  
Liter bilder från igår (förrgår?). Fotade på vår tomt hemma hos mamma.
 
Halloj läsare!
 
Idag hade jag tänkt följa med lite kompisar och shoppa, men jag har tusen miljarder läxor som ska vara klara, helst för en månad sen (oups). Så jag insåg att jag verkligen inte hade tid. Men pluggade jag något då? SJÄLVKLART INTE. Det är något fel på mig. Jag satt ute och solade, sedan vid kl.14 frågade mirks om jag vill komma. Så istället för att plugga var jag med mirks idag. Lyckat.
Vi får se om jag hinner plugga något imorgon.. Jag ska till stallet och fota när carlo ska hoppa. Det är märkestagning på G. ;) Hoppas vädret är på vår sida bara.
 
Igår natt satt jag och ritade lite också. Teckningen kommer förmodligen visas här snart, och jag kommer visa lite bilder från tecknandets gång också. Från när jag precis började med grunden till slutresultatet. :P
 
 

Frajdäj

Lite random bild jag fotade nyss.
 
Halloj :D
Det är väldigt skönt att det är fredag nu, för det känns verkligen inte så för min del. Veckan har gått väldigt snabbt, och våren också för den delen. Älskar att alla träd har fått blad, gillar den ljusgröna färgen överallt. Fast jag får ändå lite ångest över att vissa blommor redan har blommat ut, det går för snabbt! xD
 
 

Ridning - Business

Hejhej igen!
 
Idag fick jag rida Business. Gillar honom, fast jag har alltid så svårt att stanna honom....
Övningen var WE igen och det var samma bana som förra gången. Jag vet inte riktigt vad jag ska sätta för betyg på denna lektion, för det var så neutralt.
En rolig sak jag har märkt, bara under den korta tiden jag har ridit på Vendelsö, är att skänkelvikningar (som jag var väldigt dålig på när jag började) nu är en av de övningar jag gör bäst. Jag tycker det är jättekul! :D
 
Resten av övningen då.. Det var lite problematiskt att stanna vid bordet och låtsas plocka upp något från det, för han ville först och främst inte stå still. Sen när jag gjorde halt behövde jag rygga eftersom han hade gått för långt fram och då tog han typ hundra steg fram och tillbaka. xD Fast de andra gångerna gick det någorlunda bra. Det gick inte att ställa så bra i traven i hans starka varv, han ville bara springa och kom ikapp de framför. Fast det är ju jag som har dålig koll. Men hans galopp, den är ju världens mjukaste. Så härlig!
 
Nästa vecka är det teknikbana, och då ska vi vara ute om det blir vackert väder. :) Efter det är det endast en gång kvar innan terminen är slut. Tiden går snabbt!
 
Ovisad & gammal bild på Business. :)
 
 
 

JAG VILL BLOGGA

2 bilder från Kolmården i somras för att jag pratar i telefon med carlo och vi snackar om gamla bilder.. :P
 
Jag ska göra mig klar och sedan åka till stallet nu, & utvärdering kommer efteråt som vanligt. Hejdå!

Orienteringsdag

Nu är jag äntligen hemma!
 
Jag har haft en hård orienteringsdag med skolan idag, och jag och mikkis teamade. Jag är faktiskt riktigt glad, för jag klarade A-banan med flera minuter till godo! Jag blev galet osäker på om jag verkligen skulle göra banan för att den verkade så jobbig & jag är sämst på orientering (eller idrott allmänt), men det gjorde jag och jag är himlans nöjd! På vägen hem märkte jag att mina fötter hade sprängts av skavsår överallt, så jag fick plåstra om och ta bedövningskräm.
 
För att byta samtalsämne:
Har ni tänkt på att det faktiskt kan räknas som sommar nu? Det är ju inte alls långt kvar innan det efterlängtade sommarlovet kommer, och jag har själv insett att om jag inte fattar att det är sommar så går sommaren för snabbt.
Jag har bestämt mig för att inte ha en enda tråkig dag på sommarlovet, & då måste jag ju vara aktiv och inte sitta i mitt rum och campa. (det händer faktiskt ganska ofta) x)
 
Sorry för att det nästan bara blir bilder från gården, vill visa dem innan jag glömmer bort dem. ;)
 
 

Wilma

 
En av katterna på Rundemars gård. Den har världens mysigaste päls.
 
Om en liten stund ska jag gå till Nyfors & möta Amanda. Denna gången ska vi inte till Rundemars, men vi ska till Alstorp och orientera med skolan. Jättetråkigt. :D
 
Jag vet inte när jag slutar, men jag hade tänkt gå tillbaka till pappa efteråt i alla fall. (jag fick skjuts hit från mamma så jag kunde gå till Alstorp eftersom jag började senare)
 
Ska sluta babbla nu, så vi hörs senare!

Ett öga i fyra steg

I brist på liv och ork till att plugga tänkte jag att jag kunde göra en liten tecknings-grej-sak med 4 steg till hur jag snabbt ritar ögon. Jag vet att jag inte är bra på att rita ögon, men jag övar & övar och förhoppningsvis går det väl bättre snart. Formen blev lite knasig på ögat nedan, men skitsamma. :D
 
Jag hoppade också över det sista steget (5:an) för att jag råkade förstöra allt och pallade inte fortsätta. Jag hade tänkt sänka kontrasten lite i irisen, men nu fick det vara såhär. :P
 
Himla vackra mobilbilder asså.................

Rullande Fighter

Fighter som jag fotade senaste gången jag var med Malin. :)
 
Jag kan seriöst inte plugga! Jag bara sitter och gör annat. Jag tänker alltid: "jag ska bara göra det här" & sen två timmar senare: "oj, kanske skulle pluggat istället?"
 
Nej, nu måste jag sätta fart. Jag har inte bloggat om nåt intressant sen.. aldrig. Så det är bara att säga till vad ni vill att jag ska blogga om. Ha't bra!

Skogsmusen

Lilla musen som bor nånstans på vår tomt. Den kommer och äter överblivna fågelfrån ibland. ;) Bilderna fotade jag i morse.
 
Hejhej!
 
Idag var det "dagsverke" istället för skola, så alla ska bara vara hemma jobba ihop pengar som sedan ska skänkas till Indien... Jag kan inte säga att jag har kommit särskilt långt på mitt arbete, hehe.
Jag och min brorsa har åkt till donken och ätit lite, annars har jag bara varit hemma och ritat. Kanske ska plugga lite också innan dagen är slut? xD Orkar inte skolan.
 
Hejdå så länge.
 
 
 
 
 

Ridning - Lady

Mamma var duktig och fotade idag. Tackar tackar! :D
 
Idag fick jag rida Lady. Vi skulle rida en dressyrbana på utevolten, och jag tyckte det gick ganska bra faktiskt! Jag trivs på Lady, och hon var mjuk och fin under hela passet i princip, speciellt i övergångarna. Det var ett par gånger då hon blev lite stressad i traven, men annars var hon duktig. Jag ser på bilderna att jag sitter som en 130 år gammal grottman, och bakifrån som en sumobrottare eftersom min tjocktröja fylldes med luft, men det kändes bra i alla fall!
 
Lady och jag har börjat känna varandra hyfsat väl, så hon står och njuter när jag borstar och sköter om. Förut var jag ju så osäker och lite rädd för henne, men den osäkerheten existerar inte längre haha. Hon är ju så go när man är trygg vid henne. ;)
 

Stenknäck

Stenknäcken som kom på besök hos pappa för några dagar sen.
 
Idag hade vi prov i tyska, och ja.. Jättebra gick det! *host* Kan ju inte skylla på nån annan än mig själv haha. ;)

Det hände absolut inget dramatiskt i skolan idag. Inga konstigheter. Jag kom hem strax innan tre och åt en toast. Jag tror inte att det är särskilt svårt att gissa vad jag gör just nu, i alla fall inte om  man läser de senaste inläggen. Lyssnar på musik. :D
 
Ska snart göra mig klar inför ridningen idag. Vi ska vara på utebanan!
 
 
 
 

Myra

Färska bilder fotade för några minuter sen.
 
Där är så himla kul att fota insekter med macro! Ni lär få se ganska många närbilder på småkryp framöver, dock har jag inga fler för tillfället. Fast jag antar som vanligt att det är roligt med lite variation också.
 
Idag då.
Vi slutade tidigare då vår engelsklärare inte mådde bra. Jag gick hem, insåg att jag inte hade med mig hemnycklarna, ringde mamma och en timme senare kom hon och öppnade åt mig. Tacktack! :P
 
Det är galet varmt i solen så jag klarade inte av att vara ute särskilt länge, mina ögon dog av ljus.
 
Det var allt för nu. Hööörs!

Malin och Fighter igen

De sista bilderna (tror jag) från Malin och Fighters dressyrträning för ett tag sen. :P
 
Hade glömt att publicera fler bilder på M & F så här är de! Ehehe, kort inlägg.. xD

Saga igen

Ehehe, ja. Hon flyger.
 
Hej vänner!
Idag är det en sån där tråkig söndag igen! Jag vill verkligen ha lov...
 
Igårkväll kom Josefin hit och vi såg på esc, hon åkte hem strax innan 01. Jag gick då till mitt rum och råkade somna. Vaknade vid 05, åt lite (chips är gott) & gick sedan och la mig igen. Vid 10 vaknade jag för andra gången och som vanligt på söndagar var jag för lat för att göra något. Pappas jobbarkompis kom förbi med sin hund Saga och jag fotade henne som vanligt.
 
Tänkte faktiskt ta friheten att kolla på film nu med choklad och hallonsoda. Senare idag blir det en kort bilfärd upp till mamma där jag ska tillbringa nästa vecka.
 
Hajdå!

Fåglar i trädgården

Grönsiska.
Större hackspett.
Bofink.
 
Personer som är ointresserade av fåglar kan bara skippa nedanstående stycke.
 
Det var ett tag sedan jag fotade fåglarna på vår tomt. Vi får fortfarande besök av duvan varje dag, men nu har hackspetten börjat komma oftare också. Det kryllar av olika sorters småfåglar här hela tiden. De äter fortfarande gamla solrosfrön sen i vintras. Det kom nyss en stenknäck vilket vi aldrig haft förut, men har ingen bild på den.

 
Tjaaaa allihopa!
 
Just nu sitter jag och dricker milkshake & lyssnar på musik. Har har blivit lite beroende av båda sakerna. o.O
Och snart är det ju måndag igen. Jag vill verkligen inte ha mer skola. Kan det inte gå liiiiiiite snabbare? Fast det är trots allt bara 25 ynka dagar kvar, och om man bara räknar riktiga skoldagar blir det endast 9 eller något sånt. (?) :D
 
 
 
 
 
 
 

Fler bilder från Rundemars

Alla grådens hundar. :)
 
Idag blir det den första slappa dagen på ett tag. Jag tycker faktiskt det är mycket roligare att vara aktiv egentligen, men att ta en paus - speciellt från skorna - kan vara nödvändigt.
Pappa och blerurk ska till Petterboda och dumpa vår gamla TV senare idag, och under tiden är jag hemma. Mer än så är inte planerat.
 
Uppdaterar såklart senare under dagen. :P
 
 
 

Fullspäckad dag

Jag orkar inte skriva om ridningen igår, för jag är ganska trött just nu. Men jag ska bara försöka berätta lite om den här dagen.
 
Jag och Amanda möttes ganska tidigt och åkte till grönan så att vi var där innan kl.11. Sedan upptäckte vi att de inte öppnade förrän kl.15 (OOOOPS, årets fail) så vi gick in på Skansen och var där i 3 timmar. Den sista timmen väntade vi utanför grönan för att få en bra plats i kön.
 
Det första vi gjorde när vi kom in var att springa till eclipse för att hinna åka den innan den enorma kön anlände. Vi stod nästan längst fram, så vi kom med det första åket. Vi åkte mest insane, men också mycket jetline. Såklart åkte vi en massa andra saker också. :P
 
Vi stannade till kl.22 då Amandas mamma hämtade oss. Det har varit jättekul, och medan vi åkte kvasten på kvällen uppträdde The Sounds. Ahaha, vi visste inte vilka de var förrän deras låt "Ling in America" spelades. xD
Super high quality pictures som jag fotade med mobilen på Skansen.
 
 

Fler bilder från gården

Bild 1 & 3: Svarten. Bild 2: holländaren vi aldrig fick veta namnet på...
 
Var sugen på att visa några fler foton från gårdagen. Det är så mysigt med sjön i bakgrunden på översta & nedersta bilden tycker jag. Kaninen är ju också världens snällaste, alltid nyfiken och ställer sig mot gallret när man närmar sig. ;)

Carlo & Ibra

 Då var den sista praodagen avslutad. Imorgon är jag ledig och ska till grönalund med Amanda. Ska bli roligt och vi ska åka dit ganska tidigt så vi hinner åka allt. Det blev ingen konsert för min del idag, ville inte åka in forever alone. x)
 
Jag ska berätta om den panikartade ridningen på vendelsö i ett annat inlägg, men först ska jag bara berätta lite kort om dagen på Rundemars.
 
Vi började med att fylla hösäckar, sen tog vi ut Piffen och så gick vi en hundpromenad (geten följde med), efter det fixade vi lite med hästfoder, sedan red vi ut barbacka med grimma istället för träns och grimskaft som tyglar. Vi skrittade bara till en äng där de skulle få beta, så det var inte direkt något dramatiskt. Jag fick rida stallets största häst Hälge. :D
Sen släppte vi ut hästarna i hagen och gav de lite hö att käka på. Det var inte så mycket mer, & jag har säkert inte berättat allt i rätt ordning, men det spelar väl inte så stor roll antar jag.
 
Grattis på 15-årsdagen också Carlo! :D Visad bild på henne och Ibra.

Bilder - Rundemars gård

                  
                   
Bild 1& 4: Piffen. Bild 2: ormbunkar. Bild 3: Garsia (vet ej hur det stavas.. med Z kanske?)
 
Idag var det den sista hela praodagen på Rundemars gård! Imorgon har vi bara halvdag så vi slutar vid lunch. Under dagen fick vi bl.a. borsta Semla, den coola geten. Hon gillade inte att stå stilla när man borstade ut tovorna vid bakbenen, men det gick efter några försök. Vi fyllde höpåsar - som alltid. Sen fick vi röja upp en massa hösilagepåsar. Vi fick faktiskt rida idag också. Jag fick rida Tapping, ett sto som kan vara lite tjurig vid hantering och på andra hästar.. Men det gick bra. Vi red ganska hårt med mycket galopp på långa sträckor i full fart. Skitkul! Vi fick gå ut en kort sväng med Piffen igen, och vi red ca 5 min var under promenaden. Han är så awesome.
 
Vi slutade kl. 18, men jag ville fota lite så vi stannade i ca 20 minuter till innan vi gick. :P
 
 

Suddigt rådjur

Var sugen på att göra ett tidsinställt innan jag skulle gå till gården. Jag har inte så mycket jag kan skriva om idag, men imorgon ska jag se om jag kan ta mig in till grönan direkt efter ridningen. Mina kompisar ska dit för att se på konsert, och det vill ju jag också. ;)
 
En bild jag fotade i måndags. :P

Sovmorgon & ridningen

Vi hade voltige, och det gick väl hyfsat. Vi gjorde "det gamla vanliga", d.v.s. saxa, göra kullerbytta ner, stå upp i halt och skritt. Globus rygg är väldigt hal, eller det känns som att skinnet rinner ner på något sätt, så det blev lite vingligt att stå för min del iallafall. xD
 
Hehe, också lite random. Ett pumpahjärta jag skar ut på halloween. x)

Dag 2 avklarad

Jahapp. Nu var den här dagen också slut.
 
Vi började kl. 09 och slutade 15.30 idag. När vi kom dit var vårt första uppdrag att fånga in Piffen som hade rymt till en annan hage. Piffen har fång och får inte äta gräs, men såklart hade han rumt till den gräsigaste hagen.. Han tyckte det var skitkul att han kunde smita under eltrådarna och in till alla de andra hästarna och han galopperade iväg en bit innan han stannade och gosade med en storhäst. ;) Sen fick vi tidig lunch då det hade spöregnat hela morgonen så vi var ganska blöta.. Några av de andra sakerna vi fick göra var att plocka pinnar och trådar (& annat brännbart) & sen fick vi rida i 70 minuter. :) Jag fick rida Svarten (lite komiskt, för han är mörkbrun och inte svart) och det var roligt. Alla hästarna är ju skogsmullar, så vi fick hålla på rätt mycket med dem för att få bort alla små lerklumpar och gammalt smuts som satt fast i pälsen.
 
Efter ridningen höll vi på lite till, bl.a. gick vi ut med hundar. En av hundarna var helt crazy, snacka om att inte vilja lämna matte. ;)
 
Jag har världens skavsår på min vänstra fot också. Det är minst 4 blåsor fyllda med jag vet inte vad. Nice! Men jag ska inte klaga, det har varit kul på praoplatsen än sålänge.
 
Liten random, men det blev en bild på Ruudi. Har ingen på Svarten än.

Första dagen avklarad

Hejsan!
 
Första dagen på praoplatsen har varit rolig. Vi började 9 och fick sluta kl.13 då vår "ledare" skulle dra och handla. x)
 
Det första vi gjorde var att fylla på vattenhinkar och sen högg vi ner småträd som lutade mot eltråden i en hage. Fyllde på höpåsar, gav hästarna mat osv. Vi fick borsta och sedan ta ut Piffen, den jättesöta shettisen, på en promenad. Ahahaha, vår ledare sa att vi fick rida honom lite om vi ville, för han tog tydligen mycket vikt, så vi passade på i bara några minuter. Kändes en aning konstigt, han är såååå liten!
Piffen, en bild från det allra första besöket hos Rundemars gård. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fler bilder på Ziggy

                 
Ja, eheheh.. Så söt. ;)
 
Nu ska jag göra mig klar inför natten. Imorgon är det ju dags för prao! Ska möta Amanda vid Nyfors 08.40, så jag går väl hemifrån strax innan halv. Hörs imorgon, med en utvärdering om första "jobbdagen".

Senaste teckningarna

 
Jag hinner ju aldrig rita numera p.g.a. skolan, men nu när det är som ett litet "lov" har jag faktiskt ritat väldigt mycket. Teckningen ovan ritade jag för en månad sen ungefär. Det var en "beställning" och originalet skickade jag iväg. :)
De andra teckningarna är inget jag tror ni skulle tycka var intressant, så de får nog stanna utanför bloggen. Men ni får i alla fall en bild på en teckning, bara för att fräscha upp kategorin lite. x)

Imorgon är det bestämt!

Imorn åker mamma och jag åker till pappa, hämtar kompostgaller, Nines gamla kaninhus samt lite torrfoder. Sedan åker vi tillbaks, placerar ut allt, letar upp den stackars ensamma kraken och tar med den hem. Mamma och jag vill absolut åka till veterinären med den, för att se dess tillstånd. Efter det får vi se hur vi gör. Det är inte schyst att släppa ut en tamkanin sådär. Det finns både katter, rävar & rovfåglar (fler än man tror) som säkert skulle kunna göra den lilla väldigt illa. Nu kanske vissa tänker att den kommer få bo jättelitet och blablabla. Men det är en bra början i alla fall. Kaniner är sociala djur som inte vill leva ensamma, även fast den är van vid det nu eftersom den varit lös länge.
Hehe, hur många gånger har jag inte visat dessa bilder på Nine? Vår lilla lurv i himlen.♥
 
 
 

Insekter

Bilder från dagen. :)
 
Nu är jag och brodern blerurk (Erik) hemma igen efter en promenad ner till Allé. På vägen hem fann vi en skitgullig kanin & den var jättegosig. Det var ju definitivt en tamkanin som nån antingen släppt ut eller så hade den rymt. Därför plockade jag upp den (Galet snäll var den!) och så knackade vi på närmsta hus och frågade vems det var. Den hade tydligen bott i området i några år, och nu när jag tänker efter har jag sett den även i 6:an och försökt fånga in den då också. Den var dock MYCKET tamare nu.. Men han sa att vi bara skulle släppa tillbaka den igen, så det gjorde vi. Men mamma sa nu när jag kom hem att vi kanske ska ta med den hem. Tänk hur svårt den måste ha på vintern. :o
Mobilbild på den.. ♥

Instagram

För er som inte redan vet det heter jag jennylundgrens på instagram, och för er som inte redan gör det, följ! :D
Det är inte så mycket mer annorlunda på instagram än på bloggen, bortsett från att jag lägger ut lite mobilbilder också (hehehe, finns bevis på bilden nedan).
 
 
 
Jag har inte så mycket mer att meddela. Ni får ha't bra tills jag kommer tillbaka om några timmar!

Tavlor

Heeej!
 
Idag har jag bara tagit det lugnt ute på balkongen som vanligt. Det har varit lite halvmulet idag till och från, fast dåligt väder kan jag inte påstå att det har varit. ;)
 
För en stund sen hängde jag upp lite tavlor i mitt rum. Alla är på teckningar jag har ritat. Jag kommer byta ut bilderna allt eftersom, men just nu får de vara dessa. Haha, en av teckningarna är jag inte ens klar med. Ville bara se hur det såg ut så jag hängde upp den i alla fall.
Den översta längst till vänster och alla längst ner till höger är teckningar som jag ritat på beställning. Den högst i mitten är den som ej är färdig. Tror aldrig jag kommer våga visa den! xD Och sen har vi min allra första seriösa hästteckning. Vargen har egentligen varit på väggen länge, men jag tror inte jag visat det.
 
På måndag är det dags för prao med Amanda! Kommer bli roligt tror jag, där är så mysigt på Rundemars gård.
 

Shoppingdag

Halludiens!
 
Jag steg upp strax innan 9 idag. Åt frukost, duschade och sen åkte jag och mamma till banken och fixade mitt bankkort som jag haft ett bra tag nu, men det har aldrig gått att aktivera. Jag mötte sedan mirks, Amanda, Amanda & Malin vid Allé. Vi tog bussen till Nacka Forum och shoppade lite. Jag hittade knappt något, men litegrann fick jag med hem. :)
 
Jag kom hem strax innan 7, så vi var borta rätt länge.. Men kul har det varit!
 
Lite random, men här är en visad bild med en ny & väldigt annorlunda redigering mot vad jag brukar göra. (En rabbis på Gotland)
 
 

Ointressant fakta om mig

  • Jag hatar tandkräm. Det smakar så himla äckligt. Värsta plågan på morgonen och kvällen. x)

 

  • Jag har under de senaste dagarna lyssnat på väldigt mycket musik, mer än vanligt. :)

 

  • Jag har givit upp att rita teckningar på "beställning" då jag inte gillar att jag måste rita något jag kanske inte känner för. När jag känner för att rita något går det ofta väldigt snabbt och blir mycket bättre än när jag känner mig "tvingad".

 

  •  Jag har aldrig gillat att sola, men nu har jag ändrat mig. Att vistas i gassande sol med musik i öronen är ju riktigt härligt.

 

  • Jag fick mitt fotointresse när min pappa och brorsa kom hem med en sprillans digitalkamera till mig för 3 år sen. Blerurk hade då fått en systemkamera, & den köpte jag av honom när han hade tröttnat ca ett år senare. Den gjorde att jag ville utvecklas mer och mer, och jag använde den tills jag fick min nuvarande kamera.

 

  • Det är drygt två år sen HoneyBack somnade in, drygt ett år sen Svarten gjorde detsamma, och om 18 dagar är det precis ett år sen Lillen andades för sista gången. Älskade gerbiler, saknar alla jättemycket. ♥ Tiden går snabbt...
Den här svarta lurven asså, så otroligt gullig han var.♥
Denna bild är redan visad några gånger, men Lillen var ju bara för söt. Precis som hans bröder.♥
Har väldigt dåliga bilder på söta HoneyBack då jag inte hade systemkameran än. Bunbun♥

Ridning - Lady

Hejhej!
Vi hade uteritt idag & jag fick rida Lady. Det var hästarnas första uteritt denna termin, därför blev vi varnade om att de skulle vara pigga. Själv tyckte jag det var ganska lugnt, bortsett från att det blev lite oväntad galopp efter diken och nerförsbackar.  Det var roligt i alla fall, och mysigt!
 
Som avslutning galopperade vi lite  på sandvolten utomhus vilket var roligt. Det var inget seriöst, för det gick väääldigt snabbt och hästarna var himla taggade. Ladys galopp blev så skumpig på raksträckorna så jag fick rida in på volterna ganska ofta där hon mjuknade lite i alla fall.
 
Nästa vecka blir det voltige med Globus och Rita. Får se hur det går med den saken. ;)
Lady, så söt!
 

Måndagskväll

 
Håller ni inte med om att uppdateringen idag har varit sådär på topp? Verkligen en fräsch och uppiggande dag för bloggen!
 
Skoldagen idag gick väldigt snabbt! På tekniken lämnade jag in min ståltrådscykel och min lärare hade väldans svårt att bestämma vilket betyg jag skulle få. Sen när skoldagen väl var slut trodde jag att det var lunch, och blev därför himla glad när jag kom på att vi slutade. :D
 
                
Det är så svårt att se hur bilderna egentligen ser ut då skärmen jag använder nu är så mörk. Bilderna är rätt brusiga, men det tycker jag vi kan skita i. Det var ju faktiskt natt *host*. För er som inte ser det är det ju Melodifestivalen-vinnaren Robin Stjernberg.
 
Sorry för ännu fler "tråkiga" bilder från grönan. Jag har bara nåååågra kvar. Fast de kan jag nog vänta lite med. :)

Det har ju gått bra..

..Att plugga. Jag har kommit såååå långt.
 
Det hade jag önskat iallafall. Fast det går inte! Vet inte vad jag ska skriva, och det måste verkligen bli klart.
Orkar inte skolan längre. Vill bara ha lov...
 
Saknar Grönalund. Det har varit så kul där de senaste dagarna! Lite spännande faktiskt med konserterna. :P
Ulrik Munther i fredags. :D
 
 GRATTIS TILL JUICEN SOM FYLLER 15 ÅR IDAG OCKSÅ!♥ God natt!

Ziggy

Innan vi åkte till grönan igår åkte jag hem till Alicia så vi kunde åka in tillsammans. Var där en stund och åt lunch samt fotade hennes hund Ziggy. :) Haha, den första bilden är för gullig!
 
 
Jag vet inte vad jag ska blogga om. Jag har bilder jag vill visa, men det verkar väl lite tråkigt om man inte skriver något också? Jag får väl hitta på något, men detta inlägg får väl stanna "tomt" på text.

Söndag

                
Fler bilder från FUN.'s konsert igår. :D De blev som sagt inte så bra då jag var tvungen att använda zoomen.
 
Jag har inte längtat till idag kan jag ju säga.
Eftersom jag har varit borta hela helgen har jag inte kunnat plugga, så gissa vad som händer idag!?
 
Jag ska ju till mamma idag också. Tänk att det redan gått en vecka! Skönt med ledighet på tordag & fredag sen iallafall. Då kanske man ska dra och rida? Jag fick i födelsedagspresent en dressyrlektion med mamma på samma ställe som vi var på förra året. Fast då var vi i och för sig på uteritt, & det var hur mysigt som helst. :P

Ridning - Baldacci

Kom på att jag fortfarande inte skrivit om ridningen i torsdag!
 
Vi hade hoppning och jag fick rida Baldacci. Vi skulle hoppa bana den här gången, och det var verkligen roligt! Baldacci är jättekul och duktig på att hoppa och det gick konstigt nog ganska bra. Min ridlärare tyckte att jag skulle vara nöjd. :)
 
Ungefär såhär såg banan ut, fast ritningen är väldigt slarvig så avstånden stämmer inte. x)
 
 
Jag kommer inte riktigt ihåg allt som hände, men på det sista hindret skulle jag byta galopp innan och då blev anridningen för lång, och språnget blev då lite konstigt.. Annars kändes allt väldigt bra.

FUN.

Fler bilder kommer. :P
 
Tjaaaa!
 
Var ju på Grönalund idag igen, och denna gång var det för att se FUN.'s konsert.
Det var jag, Alicia, mirks och Jenny. Vi kom in ca 45 minuter innan konserten började, och det var galet mycket folk där, trots det fick vi ändå hyfsade platser. Det var för långt bort för att jag skulle kunna fota med mitt 50mm, så jag fick använda mig av zoomen vilket inte gick fullt så bra. Det är konstigt hur allt kan vara så mycket bättre live än i video. Allt blir så mycket roligare! :)

Grönalund

ÖÖÖÖh, blogg.se är inte kul asså. Fick skriva om allt då det försvann första gången. -.-'
 
Jag och Alicia åkte direkt hem till henne efter skolan för att lämna våra skolgrejer, sen gick vi till bussen och träffade mirks. Vi åkte buss, tunnelbana och färja till grönan. Anledningen till varför Alicia och mirks ville till dit var för att Ulrik skulle ha en konsert. Jag vill med och fota, och jag kommer åka till Grönalund mycket i sommar då jag skaffade gröna kortet. :P
Konserten började kl.20.00 och varade i ca 50 minuter. Efteråt var det signering o.s.v.
Vi hittade Robin Stjernberg några gånger också, så vi träffade alltså två stycken från melodifestivalen. :D
 
Jag orkar inte berätta mer ingående, för av någon anledning blev vi helt galna, så vi sprang runt ganska mycket efteråt. xD
 
Fler bilder från konserten.
  
 
 

God natt!

 
 
Jag kommer uppdatera imorgon. Jag har varit på Grönalund med Mirks och Alicia, och ska förmodligen dit imorn igen. Det kommer fler bilder från idag (igår egentligen), men dessa för duga för tillfället. Natti!

Snart är det dags!


Malin & Fighter 2

Suddig bild tyvärr, men det går väl an ändå.
Fler bilder från igår.
 
Tjaaaa
 
Trevlig skoldag idag, bortsett från att jag inte mådde toppen hela tiden. :)
Redan igår kände jag mig ganska sjuk och jag hade faktiskt tanken "allergi" i huvudet. Idag gick jag till skolsyster för att jag kände mig yr och hade huvudvärk. Hon misstänkte faktiskt också allergi... Pollenallergi är ju inte något jag gärna vill ha direkt, så jag hoppas definitivt på att det är en vanligt förkyling.
 
Apropå ingenting så är klockan ungefär 10, och jag har tappat tidsuppfattningen helt. Det är ju ljust ute rätt länge nu, men jag är fortfarande van vid mörker. Därför trodde jag att klockan var typ halv 6 när jag skulle äta middag fast den var halv 9(?!)
 
Det kommer som alltid ett eget inlägg om ridningen sen. Jag törstar ihjäl mig just nu, så det är bäst jag tar nåt att dricka innan jag torkar ut. Hejdå!

Malin & Fighter dressyr

Det här är bara några av alla bilder jag fotade på Malin och Fighters lyckade dressyrpass idag. Det kommer fler.
 
Måste sätta igång med pluggande nu igen. Jag tror ärligt talat inte att jag har velat ha sommarlov mer än just nu. Men om 43 dagar gäller det, och om 53 dagar blir det ridläger för första gången. :)
 
Farvääl, hejdåå, hörs senaree
 
 
 
 

30:e april & 1:a maj

Halludiens
Carlo håller på och "tjatar" på att jag ska uppdatera lite, så det är väl bäst att jag gör det nu.
 
Igår gick jag hem direkt efter skolan, och var där i några timmar tills Malin och hennes mamma hämtade mig. Vi åkte då och handlade lite godis och glass, och sen åkte vi hem till Malin. Fornuddens majbrasa började inte förrän åtta, så vi hann äta middag och se på lite avsnitt innan vi fick skjuts dit.
Träffade ju såklart en massa kompisar där, jättemånga från klassen iallafall. :)
 
Vi stannade inte alls länge vid brasan för att vi skulle upp tidigt idag. Malin hade utsläppet i stallet så vi åkte strax innan halv åtta. Sen tränade Malin dressyr med Fighter och jag fotade, så bilder kommer. Jag fick skjuts hem efter stallbesöket hem till mamma. Var där tills blerurk skulle åka till pappa, & då följde jag med. Det är här jag har varit resten av dagen. Kan inte riktigt sätta fingret på vad jag har gjort all den här tiden. Jag har kollat på youtube, och sen har jag gjort nåt mer. Dock vet jag inte vad. xD
Bilder från gårdagen. 1. Brasan. 2. Carlo med sin hund Florens & Amanda i bakgrunden, lite sådär diskret.

RSS 2.0