Ridning - Baldacci

Hej vänner!
 
Jag fick rida Baldacci igen, och vi jobbade med skänkelvikningar. Jag har själv inte övat så mycket på sidvärtsrörelser, och är inte direkt "på topp", men jag känner samtidigt att det går bättre nu än för två veckor sedan med ridningen. Mitt problem är att jag är konstant spänd i mina axlar. Till och med när jag försöker slappna av är jag spänd, fast dock inte lika mycket såklart. Men det måste tränas bort. ;)
 
En "gammal"  men ovisad bild på Baldacci precis efter att Malin ridit honom. :)
 
 
//Jenny

Solnedgång

Canon 60mm f/2.8 macro. Orkade inte byta objektiv så det fick bli macrot. Nu är det redan kolsvart ute. ;)
 
Skolan idag gick hyfsat snabbt även fast det är den längsta av alla skoldagar. Jag gick hem direkt till pappa och här är jag nu. Ikväll ska jag plugga SO och försöka hinna med lite teknik, men vi får se hur det blir.
 
 
//Jenny

ridning - Daisy

Hellu!
Jag gick hem till mamma igår efter skolan som vanligt på tisdagar. Vid halv 5 åkte jag till stallet och där fick jag se att jag skulle rida Daisy. :) Jag har bara ridit henne en eller två gånger, och den senaste gången har jag för mig att det gick bra.
 
Vi hade sitsträning och ställning, så vi jobbade mest på volterna.
Claudia tyckte att det gick bra, men hon tyckte det skulle bli ännu bättre om jag inte var "för snäll" med ytterhanden.
Hon berömde även för att jag kände när hon försökte testa och att jag inte lät henne göra som hon ville. Hon ville t.ex. inte vända över när det blev ont om plats.
 
Jag tyckte faktiskt det kändes rätt bra och det var ett tag sedan det gjorde det, så jag är någorlunda nöjd iallafall. ;)
 
Nu ska jag göra mig klar och gå till skolan. Ha det bra!
HEHE, en jättegammal bild på Daisy som jag hittade på mobilen...
 
 
//Jenny
 
 
 
 

nystädat

Jag vet att jag har haft en väldigt uschig uppdatering på bloggen idag.

Det var håltimma på sista lektionen så vi slutade strax innan 2. Jag gick hem till pappa och där städade jag. Mitt akvarium fick bl.a. en storstädning, så nu är det iallafall ganska fint. ;)
 
Förutom städandet har jag spelat lite COD, sett på avsnitt, sett på film och småpluggat lite med hjälp av pappa.
Bilderna är kassa, men ni får ju iallafall en liten aning om hur det blev med akvariet. ;)
 
God natt!
 
//Jenny
 

Mer macro

Canon 60mm f/2.8 macro. Jag hade tänkt börja med att skriva under mina bilder vad jag använt för objektiv m.m. Har märkt att jag själv gillar när det är så på andras bilder. ;)
 
Nu var det söndag igen. Jag ska åka till pappa senare idag men annars är inget planerat. Haha, som vanligt. ;)
Jag kommer nog sitta inne eftersom det är tråkväder ute. Mulet men "varmt". Snart är det iallafall vår! Och sen sommar, som jag längtar så mycket till. ;D
 
Uppdaterar mer under dagen såklart.
 
//Jenny
 

Found 'em!

http://nattstad.se/malinsandin (dålig kvalité då det var ganska mörkt när jag fotade)
 
God natt! ;)
 
//Jenny

Mer Ziggy

Han är så gullig! ;)
 
 
//Jenny
 

Natt hos Alicia

Hejsan!
Som ni kanske märkte bloggade jag inte igår. Jag blev hämtad strax innan 9 av Malin och hennes mamma. Sen åkte vi och hämtade upp Amanda, och efter det till stallet.
Jag fick välja mellan att rida Minty och Caffe, så jag valde Caffe eftersom jag inte hade ridit henne förut.
Det gick ganska bra, förutom att det var väldigt svårt att fatta galopp då hon bara ställde sig och började kicka ibland.. D:
 
Efter ridningen tog vi bussen till rackethallen och spelade badminton. Vi slutade kl. 13. Därefter fikade vi lite i tyresö C och sedan for jag iväg till Alicia som redan var hemma. ;)
 
Mamma hämtade mig vid 17.30 och hemma åt jag middag samt packade, och åkte sedan tillbaka till Alicia igen där jag sov över. Mikkis kom också efter en stund. Vi har för det mesta sett på film, och det har varit kuligt. :)
 
Jag fotade Alicias hund Ziggy lite också. :D
 
//Jenny

Är med och tävlar -

- På Caroline Dahléns fototävling i samarbete med Kamda! :)
Det jag vill vinna är det här:
http://www.kamda.se/trebensstativ-fancier-145cm-1
 
Detta är bilden jag tävlar med. ;)
 
//Jenny

Ridning - Baldacci

HEEJ
Ska bara berätta lite kort om min andra ridlektion denna vecka. Jag fick rida Baldacci.
Vi hade galopparbete, och till en början tyckte jag det gick okej, men i slutet gick det helt värdelöst. :D
Ridläraren tyckte iallafall att jag jobbade bra i galoppen (fast jag tror mest hon sa det för att förbättra mitt självförtroende, hehehe). Jag hoppas verkligen att det kommer börja gå bättre på ridningen. Det känns inte bra just nu. D:
 
Imorgon klockan 9 blir det ridning på Fårdala med Amanda E.K. & Malin. Jag hoppas på att får rida Snow. ;)
 
Han är iallafall snäll att sköta. :D (Och väldigt trevlig att rida, men jag kan inte rida just nu känner jag) xD
Bilden är från i somras/höstas.
 
//Jenny
 
 

Wolf

Hellu!
 
Jag vet att det är lite sen uppdatering, och jag har ingen bortförklaring ö.v.t. ;D Nej, men direkt efter den korta skoldagen gick jag och några kompisar till Sibylla och åt lunch, efter ett tag gick jag hem. Hemma ritade jag lite åt de som hade "beställt" teckningar. Mamma kom strax efter 3 och hämtade mig. Sen åkte vi till skolan igen för utvecklingssamtal. Samtalet gick bra, och vi åkte hem.
 
När jag kom hem igen fortsatte jag med ritandet. Fast jag var mer sugen på att rita en varg istället, och den kan ni ju se nedanför. ;)
 
 
Det har inte hänt så mycket mer, och nu sitter jag i mitt rum och svullar Ben & Jerry´s. Lördag varje dag! :D
 
 
//Jenny

Koltrast

God natt allihopa! Jag tänkte göra mig klar nu.
Jag har lite teckningar att rita också, så om jag får tid över kanske jag sätter mig ner med en penna och papper och skissar lite.
 
Det är både sovmorgon och halvdag imorgon, så jag kanske följer med en kompis hem eller tvärt om. ;)
 
En av dagens bilder..
 
//Jenny

Ridningen

Heej
 
Ridningen idag gick inte alls bra. D:
Jag fick ju rida Lady, och vi hade markarbete. Hon var faktisk väldigt taggad över bara bommar..
Vi skulle bl.a. galoppera över en bom samt bryta av till trav i någon meter och sedan upp i galopp igen för att rida över nästa bom. Det ville inte Lady kan jag säga! Hon sprang och sprang. Jag fick oftast ingen galopp efter traven, men en gång galopperade hon utan något avbrott.. :S Där det inte fanns bommar gick det ganska bra. Hon sökte sig ner med huvudet och slappnade av. Hon är ju ganska spänd av sig. Men som sagt, det var lite trångt mellan bommarna och det gjorde så att det blev lite jobbigt för både mig och henne.
 
Jag känner att det inte går bra nu när det gäller ridningen. Jag har ju ridit Lady 3 gånger efter varandra, och det har inte gått särskilt bra någon av gångerna. Det är synd för jag gillar Lady.. Men hon är iallafall snäll att sköta. ;)
 
På torsdag är det ridning igen. Hoppas det går en aning bättre då. Det blir ju andra gången i den nya gruppen. :)
 
Hehe.. En gammal bild på Snowberrys öga. Det var länge sen jag red henne.. :o
 
 
//Jenny
 
 
 

Dafuq?

Är det bara jag som får en liten "dafuq-känsla" över dessa bilder? Hehe...
 
Jag har fått ganska många ritförfrågningar nu, så jag håller på att rita för fullt när jag har tid, haha. Det tar ju tid att få allt någolunda bra ibland, plus att jag har skolan och plugg att göra. :/
 
 
//Jenny

Måndagen = slut

Jahapp, snart var den här dagen också över. Ska bli skönt imorn då skolan slutar tidigt, och sen kul med ridning igen. (det känns som att jag upprepar varje kommande händelse i varenda inlägg) xD
 
Nej men jag ska väl snart vara duktig och gå och lägga mig, och sen var det inget mer med det antar jag!
 
Som vanligt uppdaterar jag bloggen imorgon igen. Ha det bra och god natt. ;)
 
En tidigare ovisad bild på Timmy (tror jag? Hehe)
 
 
//Jenny
 
 
 

Bilder

 
Här är några bilder från igår. Änderna är så söta ju. ;)
 
Skolan idag gick hyfsat snabbt. Vi hade matte, sen bild som är kuligt och efter det lunch. Sen skulle vi skriva bokredovisning på svenskan och på engelskan såg vi på film. :P
 
Mamma rider ju ikväll, och jag skulle egentligen följt med, men när mamma frågade om jag verkligen ville så blev jag osäker. Det är ju ganska kallt att sitta på en läktare i -9 grader, så jag valde att stanna hemma istället.

Imorgon ska iallafall jag rida, och jag är ganska säker på att jag får Lady igen. Claudia sa nämligen att vi skulle ha samma hästar. ;)
 
 
//Jenny

Tidsinställt

Hallå!
 
Nu sitter jag i skolan och gör säkert något väldigt tråkigt, som vanligt under skoldagarna.
Jag blev som sagt väldigt glad igår p.g.a. det där med teckningen, och förhoppningsvis är jag fortfarande lika glad nu. ;)
 
Igår kände jag för att gå ut i "snöstormen" och fota, och ja... Här är en av bilderna haha. :)
 
 
//Jenny

Helene

För en stund sedan hade jag tråkigt, och var sugen på att rita. Jag fick då idén av att rita av Henrik Barrys Helene. Jag mailade sedan bilden till honom och ett tag senare la han ut den på sin IG. :D Är ganska lycklig!
Bilden kanske inte blev den bästa, men han verkar iallafall glad och vill att jag skickar den på posten. :D
 
Nu ska jag sova gott, hörs imorn!
 
//Jenny

Dusch

Bild från idag. ;)
 
Hejsan!
Imorgon är det såklart dags för skola igen. Skolveckan kommer vara något kortare än vanligt då vi har halvdag på både tisdag och onsdag p.g.a. utvecklingssamtal, och på fredag har vi valdag. På valdagen kommer jag inte åka skidor som de två andra åren, utan jag rider och spelar badminton med Amanda istället. Det är mycket skönare då man får sluta tidigare och sen har jag bara försökt mig på skidåkning två gånger i hela mitt liv. Det har inte gått så bra kan jag tala om. Jag har absolut ingen aning om hur man bromsar utan att dö. Så duktig är jag! :D
 
Nu måste jag duscha och eventuellt göra läxa om jag har någon. *bra koll*
 
//Jenny :P

Mirks öga

Halloj!
 
Mamma kom och hämtade mig vid 12 hos pappa idag. Sen dess har vi hunnit gå en lite promenad ner till änderna och ätit lunch. Det kommer förhoppningsvis några bilder från and matningen senare idag. Men jag har fortfarande inte kollat igenom dem än, och vet inte ens om de blev bra. ;)
 
Sålänge får ni två bilder på Mikaelas (som jag kallar Mirks) öga. Jag kunde inte bestämma mig för om den skulle vara i färg eller svartvit, så det fick bli båda. :)
 
 
 
//Jenny
 

Fler bilder-

-Från gårdagens promenad!
 
 
God morgon allihopa! Höhöhö.
 
Detta inlägg är tidsinställt då jag inte hade något att göra igårkväll. Jag kände att det skulle bli en "bra-uppdaterings-dag" idag, och då kan jag lika bra börja då. :D (Hade lite för mycket energi när jag skrev detta, därför är jag lite konstig) :3
 
MEN VI HÖRS UNDER DAGEN, HEJDÅ.
 
//Jenny
 
 
 
 

2 teckningar

Dessa teckningar var till några som undrade om jag kunde rita av dem. Jag ritade dem för ett tag sen nu, och de kanske inte blev världens bästa, men de blev iallafall glada båda två och det är så kuligt! :) Tyvärr använde jag världens sämsta penna till den högra bilden då jag inte hittade någon annan.. :S
 
Under kvällen har jag i princip bara spelat COD. Pappa och jag tog en sväng till Ica och handlade godis, men annars har jag bara campat i mitt rum. Hehehehehe.. Det finns inte så mycket saker att göra nu.
 
Imorgon ska jag iallafall till mamma. Jag ska försöka åka dit så tidigt som möjligt för att det inte ska hinna bli mörkt. Jag vill såklart fota. ;)
 
//Jenny
 
 

Väldigt redigerad bild

Hejhej igen!
 
Jag har egentligen inget att blogga om, men jag tror inte att ni har något emot att jag bloggar ändå. ;)

Bilden nedan fotade jag under promenaden. Som ni ser är den väldigt redigerad. Jag brukar inte lägga ner så mycket tid på redigeringen av bilder, men nu hade jag faktiskt lust.
Något jag aldrig har använt på mina bilder är defus glöd, och nu ville jag prova lite. ;)


//Jenny
 

Fotopromenad

 
Gröna knoppar (?) :o
 
Det kommer fler bilder från min 30-40 minuters promenad idag i minusgraderna. Det är jättefint väder verkligen, sånt där mysigt och gult solljus. :)
 
Idag har jag ingenting planerat. Jag ska kanske skriva lite på en uppgift i svenska som ska vara klar på måndag, men inget mer än det finns på schemat. Hoppas ni får en kulig lördag iallafall!
 
//Jenny
 
 
 

SIHS 2012

Här är några av bilderna jag fotade på Stockholm International Horse Show 2012. Dessa är redan visade på min gamla blogg, men jag har några nya besökare på denna blogg som ännu inte har sett dem. :) 
 
 
 Jag och pappa hade planerat att se på film, men han är lite upptagen så jag vet inte om det blir av.. Jag får väl hitta på något annat kul sålänge iallafall. ;)
 
//Jenny
 
 
 
 

La fleur

Heej

Jag sitter just nu i bilen och väntar utanför la fleur. Pappa är där inne och har varit där ett tag.. Vi kom i värsta rusningen så det går inte särskilt snabbt. Amanda E kom förbi utanför bilen i nån minut och sa hej då hon också var här. :)

(Mobilbild jag fotade nyss)


No Prov

 
Kom nyss hem efter en lång skoldag. Vi slutar visserligen tidigast idag, men jag har mått väldigt dåligt och jag ville egentligen gå hem. Men samtidigt ville jag inte missa fysikprovet.. Så jag stannade. Fast provet gick jättedåligt iallafall. Hehehehe.. ;D
 
Det är iallafall jätteskönt att det är helg! Vi har haft två prov denna vecka och nu dröjer det ett tag tills nästa kommer vilket också är lättande.
 
Det är toppenväder här, men också griskallt (enligt mig). Jag skulle väldigt gärna vilja ta en liten promenad med kameran, men jag ville inte gå hela vägen hem till pappa där kameran är, så det får helt enkelt bli av imorgon istället. ;)
 
En gammal bild jag fotade i april med min gamla kamera.
 
 
 
//Jenny

Ridning - Lamas

Halludiens!
 
Nu tänkte jag berätta lite om min första ridlektion på Vendelsö ridskola!
Jag fick rida Lamas, och han är känslig och kan lätt bli stressad, och eftersom jag var lite nervös gick det väldigt dåligt, hehe... ;D
 
Jag frågade typ om allt när man skulle göra iordning hästarna och jag känner mig som en riktigt nybörjare. HAHA. Men jag hoppas det går bättre nästa gång. ;)
 
Det blev en väldigt kort beskrivning, men jag måste verkligen sätta fart på pluggandet inför fyikprovet imorn!
 
En visad bild på Musse som står på Fårdala ridskola. ;)
 
 
//Jenny

Död hand

Heej!
 
Nu har jag äntligen sett det nya PLL-avsnittet, och jag vet inte hur jag har kyckats, men min vänsterhand har typ dött. Den går knappt att röra den då det gör så ont.. Hoppas smärtan har dämpats till imorgon. xD
 
 
Denna bilde fotade jag för exakt en månad sedan, och jag tycker den ser väldigt underlig ut eftersom snön har landat så konstigt och färgen har den fått då vårat röda hus reflekteras en aning. xD Hehehe..
 
 
//Jenny
 

Ovisade bilder

 
Jag letade igenom mina mappar efter några bilder nyss (hittade tyvärr inte det jag letade efter...) och så började jag kolla runt på bilder från min och Malins höstfotografering 2012. Jag tror alla dessa bilder, förutom den sista på både Fighter och Tango, är helt ovisade. :)
Bilden på Fighter i ridhuset har tyvärr ganska dålig kvalité, men han var så söt på den. ;)
 

Min skoldag har varit ganska lång, men det gick ändå hyfsat snabbt. Efteråt följde jag med Mirks hem till henne. Där skulle vi bl.a. se på PLL, men det gick inte, så det slutade med att vi satt i hennes rum och garvade. Åt allt.
;D
 
Jag är lagom nervös inför imorn, men förhoppningsvis går det bra! :)
 
//Jenny
 
 
 
 

Tidsagen för övrigt

HEJ IGEN VÄNNER
 
Jag tänkte passa på och göra ett till inlägg medan jag har tiden (jag ha regentligen inte tid, men vi säger att jag har det)
 
Idag var jag verkligen jättetrött i skolan. Under det två första lektionerna var jag helt död. Jag gick bara och la mig ca en timme senare än vanligt igår, och det gjorde mig så trött... :o
 
Nu ska jag läsa klart min bok som jag har sagt  i några veckor nu. Men det börjar bli lite om tid då vi redan har börjat skriva bokredovisningar. ;D
Lingonberry :P (bild från sent i somras)
 
 
//Jenny
 

Ridningen

Hejsan!
 
Ridningen idag gick bra. Det var hoppning på ca 75cm, och jag fick rida Lady. :)

Det var bara två hinder som var placerade på mitten av långsidorna, men det var trav och galoppbommar framför dem. Lady tyckte det var himla roligt och blev väldigt pigg när man fattade galopp. ;)
 
Jag fick både beröm för mina händer och min sits, och att jag följde med i hoppen när hon blev lite osäker, vilket hon är i hoppningen.
Annars var Lady snäll att sköta och klä på och av.
 
Efter lektionen skulle pappa komma och hämta mig, men han blev försenad i en timme, så jag gick runt och gosade med alla hästarna sålänge. Dingo gillade min jacka väldigt mycket och tyckte det var så roligt att suga på "handtagen" till dragkedjorna, vilket ledde till att jag nu inte har lika många "handtag" kvar som när jag gick in till honom... o_O
 
Jag hade inte med mig kameran, vilket var lite synd då jag var i stallet så länge, men här är iallafall två bilder på när mamma red igår för första gången (Om man räknar bort en turridning förra året i skogen) sen 2006.
Ridläraren tyckte det var kul att mamma började rida igen, i samma grupp som hon red i innan hon slutade. ;)
 
//Jenny, dags för läsning!

Varit med Mikaela

Heej!
 
Jag har nyss kommit tillbaka från stallet efter mammas ridlektion. Den gick bra och hon fick rida Kola. :)
 
Vi hade halv studiedag idag och därför hade vi bara två lektioner - matte och teknik. Tekniken är lång, ca 2h, men det enda vi skulle göra var att visa skalhusen vi gjorde förra terminen och dess ritning. Jag, Vilma och Ida var i en grupp och vi fick ett B iallafall. ;)
 
Eftersom det gick snabbt att visa husen fick man gå hem när man var klar. Mikkis följde med mig hem till mamma och där har vi pluggat och sett på lite videos, samt garvat och fotat. :D
 
Den legendariska Mikkis och jag. ;)
 
//Jenny
 

Söndag

Hejhej!
 
Jag har inte riktigt vetat vad jag ska uppdatera om, därför har jag ej bloggat särskilt mycket idag. (precis som varje dag HEHE). Jag tänkte bara säga god natt och att jag hör av mig imorn igen. Den senaste timmen eller något har jag pluggat matte inför provet på onsdag, samt lyssnat på en massa musik.
 
Imorgon följer jag ju som sagt med mamma till stallet och kameran följer med, så om jag har tur kanske jag får visa någon bild på bloggen senare. ;)
 
Nu ska jag iallafall sova, god natt!
 
Fåglarna blir så feta när det är kallt.
 
 
 
//Jenny

Shoppat

Hej vänner!
 
Jag och mamma åkte iväg strax efter 11 och shoppade både ridkläder (skor, shortchaps, hjälm, handskar m.m) och sen blev jag klippt och så köpte jag även lite kläder på H&M i Tyresö C. :) Jag har fått ganska mycket gjort jämfört med mina vanliga söndagar, vilket känns bra.
 
Jag hade tänkt stanna här hos mamma inatt eftersom hon ska rida imorn och jag jättegärna vill följa med, så jag åker till pappa imorgon kväll efter mammas ridning istället.
 
Den här blåmesen asså, så jäkla lurvig. Den satt ganska bra i det jättefina morgonljuset. :)
 
 
//Jenny

Slut för idag

Bild jag fotade i somras. ;)
 
Jag tänkte inte blogga något mer idag, så vi för höras imorn igen. Jag hoppas att jag hittar allt jag behöver under morgondagen. Jag kanske klipper mig om vi får tid över också, för det behövs verkligen. God natt!
 
//Jenny
 
 
 
 

Tyreso.se

I höstas blev jag och några av mina kompisar fotade inför tidningen Mitt i Tyresö bl.a. En liten bild kom med i tidningen ett tag senare, och nu är en av bilderna med som en del av headern på Tyreso.se. :)
Eftersom headern är så smal kom inte mitt ansikte med, vilket jag tycker är tur då jag egentligen inte gillar att bli fotad (det verkar lite udda att jag ens ställde upp på fotograferingen, men det var väldigt kul!). Jag var tvungen att ha en ful sjal på mig. :S HAHA.
 
 
 
//Jenny
 
 

Längtar till ridningen

En bild jag fotade på Amanda och Majors i Torsdags. ;)
 
Jag längtar både till på tisdag och torsdag nu, kommer bli så kuligt! Hoppas bara jag inte skämmer ut mig totalt och failar sönder, fast det kommer jag säkert göra ändå.. Men det kommer iallafall bli kul. :P
 
 
//Jenny
 
 
 
 
 
 

Macro

Bilder jag fotade imorse med mitt macro.
 
Hejhej!
 
Skönt med helg idag. Just nu är mamma och handlar, men när hon kommer tillbaka ska vi sortera lite ridkläder m.m. eftersom vi ska handla nytt imorn. :)
 
//Jenny
 

Goda nyheter

HeJ iGeN!
 
Jag glömde ju berätta att jag fick ett sms av mamma idag i skolan där det stod att jag börjar rida på Vendelsö på torsdag i samma grupp som kompisarna! GLAD. :D
Eftersom vi redan betalat en till termin på Fårdala rider jag nu två gånger i veckan. HEHE :D
 
Timmy och Mix som jag fotade igår. ;)
 
//Jenny

Tecknar

Hejsan!
 
Riktigt skönt med fredag nu. Snart blir det kinamat, men innan ska jag berätta lite om dagen. :)
 
Skolan gick hyfsat snabbt. Det var ganska jobbigt på idrotten och jag kommer säkert ha träningsvärk imorn...
Efter skolan, när jag skulle gå hem, blev Vilma, Ida och Jenny lite lagon mysteriska. De försvann upp till Alléplan och kom sedan med en Ben&Jerry´s cookie dough och två marabou digestive till mig som födelsedagspresent. Man tackar! :D♥
 
Jag gick sedan hem och så har jag bl.a. ritat lite. ;D
 
Jag har FORTFARANDE inte fört över några bilder jag har fotat. Känner mig otroligt seg, men jag gör det efter jag har publicerat detta inlägg eller efter middagen, eller imorn... Nej men jag ska inte glömma det igen. ;)
 
 
En bild jag fotade på Carro vid ett annat tillfälle... ;)
 
//Jenny
 
 
 
 

Ridläger

HEEEJ
 
Jag har nyss bokat en veckas ridläger i sommar med Carro, Amanda och Amanda. Vi ska till Björkhems Gård. Kommer bli awesome. :D
 
Annars idag följde jag med ovanstående personer till stallet. Jag fotade när de red men har inte fört över bilder till datorn än.. Om jag får tillåtelse av dem kanske jag får publicera någon senare.(?) :D
 
Skolan idag gick bra. Den sista "stugan" slutade med att jag och några andra pratade om gamla minnen från i Hanviken... ;')
 
Nu ska jag iallafall göra mig klar och sova. Fredag imorn, hoppas det blir en bra dag. God natt!
 
 
En bild jag fotade på Gotland i somras, men min gamla kamera.
 
 
//Jenny
 
 
 
 

ÄKTA JAG

HEJSVEJS JENNYS BLOGGLÄSARE!!! My name is Alicia,
Och jag är Jennys ÄNDA vän, ne jag skoja.
Nu sitter jag i matsalen med flera andra och vi håller alla på med varsin iPhone xD vi är sååå sociala! Ja nu har jag gästbloggat! xx
HEJ DÅ


Allmänt glad

HEEEJ
 
Skolan idag var okej, men ganska seg. Vi slutade halv 4...
Efter skolan följde jag med Alicia till Tyresö C. Mamma kom och hämtade mig där vid halv 6.
 
En kul sak som hände på lunchen var att mamma fick ett samtal från vendelsö ridskola och de meddelade att mamma ska börja rida på måndagar, och de ska försöka göra plats åt mig i samma grupp som mina kompisar går i. Åh vad kul! Och jag tycker de var väldigt snabba med att höra av sig. :)
 
Nu ska jag se det senaste avsnittet av PLL, och inte plugga ett dugg! Kuligt. ;)
Imorn följer jag med mina kompisar till stallet och fotar. Då kan jag passa på att fråga lite om hur det blir med den nya gruppen och angående valdagen i skolan som jag bl.a. ska tillbringa på hästryggen. ;D
 
Bild på fina Alicia. ;)
 
//Jenny
 
 

God morgon

Hellu!
 
Idag är det onsdag och enligt mitt schema den längsta skoldagen. Det är nog den tråkigaste av alla dagar tror jag, fast vi börjar iallafall lite senare. ;)
Efter skolan ska jag konstigt nog inte till någon fotokurs. Kursen har ju tagit slut och det känns ganska konstigt att inte vara upptagen på onsdagar längre. Vi får se vad jag hittar på efter skolan. Vi slutar ju sent och det hinns knappt med att vara med någon efter skolan då, så jag går förmodligen bara hem. :/
 
Denna bilden använde jag till fotoutställningen. Det är Malin och Carro. ;)
 
//Jenny

God natt!

Jag kan inte låta bli att tycka att den här hästen är cool. Kolla bara tungan! ;) Fotad på SIHS 2012.
 
Efter ridningen åt mamma och jag på Mc Donald's, och när vi kom hem pluggade jag i en och en halv timma. Nu ska jag göra mig klar och sen ta och läsa lite mer i min bok.
 
God natt och hörs imorn!
 
//Jenny

Ridningen

Heeej!
 
Ridningen idag gick bra. Jag fick rida Lady och det var ju väldigt kul eftersom jag har ridit de små ponnyerna ganska mycket nu. Hon var jättesnäll att göra i ordning också. Har saknat henne lite. ;)
 
Lektionen gick som sagt bra. Vi skulle egentligen ha markarbete men de har lagt ditt nytt underlag i ridhuset och det råkade bli för djupt, så vi hade sitsträning istället för att inte anstränga hästarna för mycket.
 
Nästa lektion blir det iallafall hoppning, och veckan efter det blir det markarbete. Det blir lite omvänt.
Jag längtar tills dess! Älskar att hoppa. :D
 
Jag har tyvärr ingen bra bild på Lady, så ni får en bild från nyårsafton istället. ;)
 
//Jenny
 
 

Första skoldagen

Hejhej!
 
För en stund sedan kom jag hem från 2013's första skoldag.
Jag kunde knappt sova inatt. Jag var vaken till 02-tiden. Jag satt och skissade en konstig landskapsbild och såg på 2 and 1/2 men.
Bortsett från det var jag ändå ganska pigg imorse. Jag vaknade 06.20 och klev upp några minuter senare.
 
Skoldagen var okej. Det var kul att träffa alla i klassen såklart. ;)
Vi har redan fått läxa i både So och Tyska till imorn, plus att vi har två prov nästa vecka och där imellan ska det göras en bokredovisning också.
 
Mamma kommer ca halv 5 och då åker vi till stallet. Hör av mig igen när jag vet hur det gick. :)
 
 
 
 Bilden är fotad för någon månad sen.
 
//Jenny
 

Ridning igen

Hej och god morgon eller nåt!
Jag sitter förhoppningsvis i skolan nu, så detta inlägg är tidsinställt.
 
Idag är det också första ridlektionen på denna termin, och det kommer bli väldigt roligt!
Jag och mamma har båda ställt oss i kö till Vendelsö ridskola, bl.a. för att den både ligger närmare och några av mina kompisar rider där.
 
Jag längtar också till i vår/sommar då jag och mamma ska utnyttja privatlektionen jag fick i födelsedagspresent. Det är på samma ställe som vi var och red på senast. :P
 
Bilder på Baldacci. Fotade under en av gångerna jag följt med kompisarna till stallet.
 
//Jenny
 
 

Lunch

Tjooo

Sitter nu hos Malin på håltimma. Jenny och Carro är också här. :)
Vi ska bara äta lunch och sedan gå tillbaka till skolan igen. Jag skulle egentligen bara säga hej!

Mobilbild...

 

//Jenny


Rådjur

Hej allesammans!
 
Jag tänkte bara kika in och säga god natt!
 
Vi fick ett besök av ett rådjur förut som gick upp i rabatten och åt upp all fågelmat för en stund sen.
Som tur är gör det inte så mycket då mamma och jag försöker mata alla djur under de månaderna då det är svårt för dem att hitta mat. Förra året köpte vi en stor säck med hö och la ut åt rådjuren, men de sov bara på det istället för att äta... Fast jag antar att det var lite till nytta iallafall. De är ju för gulliga. ;)
 
Ett rådjur, eller en okokt som mamma kallar dem. Ha-Ha, va rolig hon är. ;D
 
//Jenny

Glömt minneskort

Jag får använda mig av arkivbilder de kommande dagarna när jag bloggar då mitt mest använda minneskort är hos pappa. Glömde det i datorn... -.-
 
3 ovisade bilder från SIHS 2012. Luma på den översta och nedersta är så söt!
 
 
//Jenny

Kul bilder

Heeej
 
Jag kollade förut igenom min gamla blogg och samlade ihop några bilder som var lite underliga.
 
Jag sitter nu i mitt rum och installerar lite spel, samt lyssnar på musik. Min brorsa håller mig sällskap med sin nya bärbara dator. x)
 
Imorgon är det dags för tråkig skola igen. Måste läsa ut min läsbok idag... :(
 
//Jenny
 
 
 

Några bilder från SIHS 2012

Halludiens!
 
Idag, precis som alla andra dagar, har inte varit särskilt speciell. Jag har varit hemma och städat lite, samt packat kläder m.m. då jag skulle åka till mamma.
 
Jag har ju en ny dator här och har därför knappt några bilder. Jag har bara några från Stockholm International Horse Show. Fast det finns ju fortfarande en massa bilder därifrån som jag inte har visat ännu, så det kanske inte gör så mycket. Hehe.. ;D
 
 
HEJDÅ!
 
//JeNnY

Teckningar

Jag kom inte riktigt på vad jag skulle blogga om, så tänkte visa några av mina teckningar.
Business och Ozzy.
En bild från google jag ritade av..
En bild jag ritade i paint och en bilduppgift i skolan.
En till bild jag ritade i paint.
 
 
 
//Jenny

HAHA

Förlåt, men jag kände mig lite tvungen att redigera den här bilden såhär. Höhö..
 
Åh usch, snart börjar skolan. Kommer bli tråkigt och jobbigt som vanligt antar jag. Imorgon ska jag iallafall till mamma.
 
 
//Jenny

Kväll med Juicen

Tjoo
 
Igår mötte jag Josefin vid Barnsjön och efter det gick vi hem till mig. Här spelade vi COD och såg på film. :)
Hon åkte hem vid 11.
Idag har jag spelat COD i 3D, och sett lite på film.. Crazy mycket har jag gjort idag *host*. ;D
 
Oops, detta inlägg har varit uppe i flera timmar nu. Kanske ska göra klart det nu.
 
 
 
//Jenny

Gamla bilder, ny redigering

 
En hare som jag träffade på under en fotosafari med kursen.
Malins hund Stjärna, Fighter och Malin.
Lingon..
En till bild från fotokursen när vi hade "studiofotografering".
 
//Jenny
 
 
 
 

Fotoutrustning

Kamera:
Canon eos 5d mk iii
 
Objektiv:
Canon EF 50mm f/ 1,4 USM (ex.bild)
Canon EF-S 60mm f/ 2.8 Macro USM (ex.bild)
Canon 70-200mm f/ 2.8 L USM (ex.bild)
 
Övrig utrustning:
Reflexskärm 110cm 5 i 1
Polaroidfilter 58mm
2 UV-filter, 58mm och 52mm
Stativ 2st
Extern blixt (gammal och används aldrig)
Kameraväska (ryggsäck)
 Det är inte exakt rätt objektiv på denna bild. Mitt har ej image stabilizer.
 
 
//Jenny
 
 
 

Lillen

God morgon!
Fredag idag, och jag ska hitta på nåt kul. Jag vet inte vad, men det kommer jag väl på snart. 
 
Bilder på en av våra bortgångna gerbiler - Lillen. ♥ Fotade med min gamla kamera.
 
 
 
 //Jenny
 
 

3D TV

Hejhej!
 
Har just invigt den nya TV:n genom att se Avatar i 3D. Eller jag orkade inte se hela då jag sett den en miljard gånger (det är pappas favoritfilm) plus att jag är ganska trött.
 
"Gammal" bild från Fjärilshuset.
 
 
//Jenny
 

Macro

Små bubblor i en vattenfylld kastrull.
 
Förlåt för dålig uppdatering idag. Det har inte hänt något speciellt.
Jag vaknade ganska sent, åt frukost och sen åkte jag och pappa till Elgiganten och köpte en ny TV. Sen åkte vi till lite andra ställen också.
 
Jag, Alicia och mikkis bestämde att vi skulle sova över nån annan gång istället, för vi hade knappt pratat under hela dagen och visste inte ens vem vi skulle vara hos. Hehe..
 
//Jenny
 
 

Svarten

Svarten med skräp på sig. ;')
 
God morgon! Eller jag vet inte riktigt om man kan säga det nu, men det var morgon när jag började skriva detta inlägg. Innehållet försvann när jag publicerade det av någon anledning.
Fast det gör inte så mycket. Det var inte så mycket jag skulle säga.
 
Jag kanske ska sova över med Alicia och Mirks idag, men det är inte helt bestämt. Jag måste hur som helst städa mitt rum.
 Nu ska jag ta och äta lite. Uppdaterar senare.
 
//Jenny :)

Nötskrika

Oh, klockan är mer än vad jag trodde.
 
Alicia och mikkis åkte hem vid halv 10 och sen dess har jag sett på avsnitt av The big bang theory och redigerat lite bilder och så.
 
Nötskrika.
 
Nu ska jag göra mig klar och kanske spela lite, sen går jag och lägger mig. God natt!
 
 
//Jenny

Ponnysar

Klurix.
Electro och Candino. 
 
 
 
//Jenny

Min födelsedag

Hejsan!

Idag blev jag väckt av pappa vid halv 9. Jag åt då frukost och öppnade en present. Det var 4 spel, men tyvärr hade jag redan två av dem så vi måste åka och byta. :/

Vid 13 blev jag "överraskad" av att mikkis och Alicia då dem kom hit. Av dem fick jag ett sudd, en blyertspenna och ett anteckningsblock varav alla saker var i jätteformat. :D

Under dagen har vi spelat en massa, och jag och Alicia har fotat lite. Det har varit väldigt kuligt! ;)

Mamma kom hit med pizza vid 18 och kladdkaka som efterrätt. Hon hade också med sig ett kuvert från min moster med pengar och själv gav hon mig en liveit-box med ett papper om en privatlektion inom ridning! :D

Just nu sitter vi vid datorn och spelar sims. xD


Bilder

Här kommer lite bilder jag fotade i somras. Som ni nog märker är jag lite av en "djur-och-natur-hobbyfotograf". :D
 
 
 
 
//Jenny

Fyrverkerier

 
Jag hade hoppats på att få liiiiiite bättre bilder iår än förra året, men det blev tvärt om. Jag fick lite panik när alla redan sköt upp raketerna och jag inte hade ställt in kameran. Haha..
 
Bättre lycka nästa gång! x)
 
Pappa beordrade mig att följa med till hans kompis och fira nyår där. Det var ganska trevligt, och vi åkte hem vid 02.
 
 
//Jenny

JennyLundgrens

Hejhej!

Mitt namn är Jenny Lundgren och jag blir idag 15 år. Mina största intressen är fotografi och ridning. Jag äger en Canon EOS 600D och några objektiv som jag använder varje dag. Alla bilder är fotade av mig om jag inte skriver något annat såklart. Jag ser ingen anledning till att ha sträng copyright, men fråga gärna innan om du vill låna en bild. ;)

Jag har ridit i 3 och ett halvt år på ridskola och har absolut inga planer på att sluta. :)

Mina föräldrar är skilda, så jag byter förälder varannan vecka. Jag har en bror som heter Erik, men jag kallar honom "Blerurk" (om ni undrar är det olika smeknamn som liksom har utvecklats till just det namnet. T.ex. Erik, blerik, bleruck, blerurk. HEHE).

Tidigare har jag haft en blogg om fotografi, men valde att byta efter 3 år eftersom jag ville ha ett lite vettigare namn på bloggen.

Här på min nya blogg kan du både se bilder och läsa lite om vad jag gör på dagarna. Jag gör mitt bästa för att uppdatera er. Hoppas ni stannar!

Bild från när jag var på Kolmården i somras.


//Jenny

 

 

 


RSS 2.0